Плейлистът на hug or handshake25 юни 2021 текст Кристина Йорданова снимка Михаил Мишев
Петър Трифонов и Антон Георгиев се срещат в една декемврийска вечер, когато колелцата в музикалните им мозъци затракват в един такт, и така се ражда hug or handshake. Или дуото, което тъкмо ни накара да се замотаем още малко на самотната си разходка, за да чуем първия им албум Once Upon a Pink Sedan докрай. Гледахме ги на живо на сцената на Sofia Live Festival, като преди това ни пуснаха любимите си песни за лоши моменти и тези, които трябва да бъдат чути от целия свят.


 
Песента, която ви събра
Тони: Richard Hawley - The Ocean


На първата ни бира заедно Пепи случайно спомена това парче и аз се сетих, че буквално беше последното нещо, което бях слушал по пътя към бара.

Песента, която слушате в лоши моменти
Тони: Coldplay - In My PlaceВсъщност, което и да е парче на Coldplay. Странно е как, когато си тъжен и слушаш тъжна музика, настроението ти някак се оправя. Малко като в математиката, където два минуса правят плюс.

Пепи: Hamilton Leithauser - IsabellaЗависи от периода и каква нова музика съм открил в последно време. Напоследък една от песните ми за лоши моменти определено е Isabella от Хамилтън Лейтхаузер. Ментално яхвам един голям охлюв и отпътувам към по-добри места.

Парчето, което ви връща в детството
Тони: Arcade Fire - The SuburbsБях 11-12 клас, когато излезе The Suburbs, но имаше нещо в клипа, което ме завладя и винаги когато чуя тази песен, се сещам как карахме колела в махалата в Младост преди 15 години.

Пепи: Current Joys - KidsВсеки път. За мен текстът много добре описва чувството да порастваш и усещаш как хубавите неща вътре в теб се губят, за да бъдат заменени от студени механизми за оцеляване във възрастното общество. Определено искам отново да съм дете.

Песента, която звучи като поезия
Тони: Arctic Monkeys - Star TreatmentЦелият Tranquility Base Hotel & Casino се усеща по-скоро като монолог на радиоводещ от 70-те с криза на средната възраст, отколкото като музикален албум.

Пепи: Nick Cave & The Bad Seeds - O'ChildrenНаправо бих казал, че си е поезия.

Песента, която искате цял свят да чуе
Тони: Yva - Fish TearsВелико парче. Има малко над 2000 слушания в Spotify. Дайте да ги направим поне 2 милиона.

Пепи: hug or handshake - Love Me Like You DoТова парче е от Once Upon a Pink Sedan. Харесвам го целия, но наистина смятам, че това е песен, в която има нещо вечно и отвъд жанровите определения.

Песента, която написахте на един дъх
Пепи: Честно казано, на един дъх не ми се е случвало досега с песните на hug or handshake. Винаги отнема поне няколко седмици да завърша дадена идея най-вече защото всяко решение ми се струва важно и ми се иска да се случи по най-добрия възможен начин. Може би най-бързо за мен се случи Blaze of Sorry, но пак не беше на един дъх.

Песента, която не мислехте, че ще харесате
Тони: Рут Колева - All The GuysПризнавам си, че не следях Рут особено активно, когато излезе All the Guys, но някак си ми се появи клипът в YouTube и много ме впечатли. Тотално ми промени представите за музиката, която си мислех, че Рут прави.

Пепи: Dua Lipa - Don't Start NowАми, което и да е от NPR лайва на Dua Lipa. Но трябва да кажа, че наистина ме сцепи, особено Don‘t Start Now.

Песента, която сякаш е писана за живота ви
Тони: Tame Impala - Cause I'm a ManВсеки път когато ядосам жена ми с някоя простотия, ’Cause I’m a Man е просто единственият отговор...

Пепи: Khruangbin - August 10Давам песен без текст, тъй като нещата постоянно се променят и е хубаво да останат отворени за интерпретация.

Песента, за която не ви питахме, но искате да ни пуснете
Тони: Dayglow - Close to You
Може би любимият ми артист през последните няколко седмици. Страшно много ни вдъхновява лекотата, с която твори този човек, както и фактът, че си прави всичко сам вкъщи и записва парчета за по 20 минути.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.