Плейлистът на феновете: Oddisee30 март 2017
Още сричаме името му, но това е за да се научим как да го крещим до 7 април. Тогава американският рапър и продуцент завива към Sofia Live Club с турнето си Beneath The Surface, а ние вадим четири наши момчета от фен зоната на концерта и ги питаме защо и с какво Oddisee е топ, дори без да го въртят в "дискотечниците".


Борис Киров - дигитален дизайнер
The GospelOddisee е един от изпълнителите, които влизат в специална група, в един конкретен мой плейлист – този с продуцент "раперите". Става ти ясно, че музикалната стойност на парчетата му е висока, още щом видиш, че е в един лейбъл с Appolo Brown и L’Orange. Въобще, бих пуснал всеки от Mello Music Group на онези, които твърдят, че рапът не е музика. Конкретно The Gospel за мен e приключение. Голямо удоволствие е да можеш да използваш въображението си и да създаваш картини само от слушане на мелодия. При мен тази е безкраен път, тъмнозелено BMW 3 от 1972 и слънцето в 4:30 минута, което рязко се подава на хоризонта, а пред погледа сe открива скалата Улуру.

Антоний Ласкин a.k.a Kalyas
- диджей
Back Of My MindOddisee е рападжия, когото човек рядко може да чуе по дискотечниците. Според мен това се дължи на факта, че музиката му не е с типичното клубно звучене, а в текстовете му парите и жените не са акцент. Приемам го като по-лично преживяване и много повече бих се зарадвал да го чуя на живо, отколкото някой да ми го пусне от лаптопа си. Когато не е в Sofia Live Club, предпочитам да си го слушам вкъщи – насаме със собствените си тъпи мисли. Back of My Mind е песен, която удобно се е излегнала на черната ми душица, защото много точно описва как аз разбирам създателя ѝ: "Welcome to the back of my mind/ Where brain cells are chained cells, locked in solitary confine/ I hope that they may never see shine".

Атанас Куцев - фотограф, оператор, създател на Sofia Monsters
After ThoughtsНещото, което може би най-много ме кефи в Oddisee, са инструменталите – с нотки на джаз, соул и аренби. Всъщност първият ми досег с музиката му беше в инструменталната After Thoughts. Следващото, с което ме спечели, разбира се, бяха текстовете. Те засягат доста социални теми, които вълнуват и мен. Последният му албум – The Iceberg, носи много силни послания за любовта, щастието, равенството между хората, както и за страховете и проблемите на обществото ни.

Матю Стоянов a.k.a Жлъч - рапър и копирайтър
Tomorrow TodayМного ми е трудно да посоча песен на Oddisee, която говори повече на душата ми от останалите. В музиката му е отразено много от това, което заобикаля всички ни, но често не намира място в жанра по чисто прозаични причини. Пичът прави своето с особена елегантност, на която се хиля без да искам – идеите и изпълненията му ми доставят чисто удоволствие. Tomorrow Today сякаш мога да поставя в отделна категория по две причини: тя е едновременно нещо, което говори директно за мен, сякаш аз съм го писал, и в същото време отбелязва доста от нещата, които разпознавам като свои бъдещи цели. Имам усещането, че колкото повече я слушам, толкова повече се приближавам до тях.

Oddisee е в Sofia Live Club на 7 април, 23:00, 25лв от eventim.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.