В една стая с Криста

2 октомври 2008 текст Вероника Хаджиева, снимки Илиян Ружин
Мария Илиева отново извади печеливша карта. Името й е Криста. За първи път чухме за нея през февруари, когато спечели конкурса на лейбъла Стерео стая, а сега, само някакви 6-7 месеца по-късно, вече има дебютен сингъл и секси видео към него, снимано не случайно от Валери Милев. Парчето се казва Това, което искаш и май Криста наистина е нещо, което сме чакали отдавна. Срещнахме се с нея на представянето на клипа в Ялта – беше красива, нежна, развълнувана до припадък и сияеше в сребристата си рокля като Пепеляшка по време на бала. Но истинската приказка на Криста тепърва започва, сега е моментът да се запознаете и вие с главната героиня.


Публиката ще те види за първи път отблизо в този клип, той ти е нещо като визитка. Коя е Криста от видеото?
Истина е, че това, което показвам в клипа, е нещо ново. Но аз виждам себе си, това не е измислен образ. Защото аз и моят екип, екипът на Стерео стая, се стремим нещата да стават по най-естествен начин, да е много истинско и много чисто. Да е... това, което искаш (смее се – защото това определено е репликата на вечерта).

Притесняваше ли се, докато го снимахте, или не ти остана време от вълнение?
Всичко, което се случва около мен, е страшно вълнуващо. Много се радвам, че за този дебют имах щастието да работя с Валери Милев, страшно много го харесвам. Снимам се за първи път и ми беше супер интересно. Всеки е гледал по телевизията някакви мейкинги на клипове и си представя себе си пред камерата, но когато ти сам се снимаш, изобщо не е същото, много е различно. Беше много забавно. Умората дойде чак след като приключихме, чак тогава осъзнах, че съм изморена, защото времето минаваше неусетно. Всички работихме много и се старахме нещата да се получат добре. Въобще очарована съм от екипа на Валери, бяха много грижливи и отзивчиви.

Как реши да участваш в конкурса на Стерео стая, а не например в Music Idol?
Често участвам в такива конкурси, защото винаги има полза от тях, не могат с нещо да ти навредят. Така непрекъснато се учиш и колкото и пъти да загубиш, толкова пъти ще спечелиш с нещо друго. Вярвам, че нещата в живота се случват точно така, както всъщност трябва да се случат. И ако ти е писано и вярваш силно, то става.

Сега по какво работите, ще има ли още песни, клипове?
Готвим материал за цял албум. Плануваме да излезе следващата година. Музикалният ми продуцент B.O.Y.A.N. (Боян Христов) е чудесен, грижи се много за това как звучат парчетата, за моето пеене. Страхотно е да се уча от най-добрите.

Обикновено ученикът става по-добър от учителя си. Как ще се получи при теб и Мария Илиева, имаш ли шансове?
(Смях и дълга пауза) Трудно е да се каже. Няма защо да се сравняваме. С Мария сме много различни една от друга като артисти, като възможности, като стил, като характер и това личи в музиката, която правим. И двете вървим напред и непрекъснато се развиваме, човек се учи на нови неща, докато е жив.

Ясно е, че много харесваш Мария, кажи някои чужди звезди, на които се възхищаваш.
О, те са много. Всички джаз, аренби и соул изпълнители. Страшно много харесвам госпел музиката, много ме докосва, много ме вълнува. Сега сто процента ще изпусна някого, но, да кажем, Арета Франклин, Ерика Баду, Алиша Кийс, Бионсе. Също Стиви Уондър и Рей Чарлс.

Тази година успя ли да отидеш на някой голям концерт, на Мадона например?
На Мадона за съжаление не успях, защото имахме много работа – върху клипа, върху сингъла, върху представянето на цялото това нещо. Дебютът не е само мой, а и на Стерео стая като лейбъл и на Мария Илиева като продуцент. Всички страшно много се вълнуваме и се подкрепяме, което пък предполага едни много добри условия за работа.

С много хубави тоалети си и в клипа, и сега си с красива рокля. Интересуваш ли се от мода?
Да, всъщност наистина много харесвам модата. Дори понякога, като имам вдъхновение, обичам да рисувам някакви модели, които изникват във фантазията ми.

Супер, някой ден може да изкараш и своя марка дрехи.
Хе-хе, да. Всъщност всичко, свързано с изкуството, силно ме вълнува. Музиката, модата и другите изкуства имат много общо помежду си, нещата са свързани по някакъв начин, макар да са различни сами по себе си.

Готова ли си за лошата страна на славата, за това, че хората ще започнат да обсъждат прическата ти, дрехите, всичко, което правиш?
Смятам, че когато човек знае много добре какво точно иска, когато вярва във възможностите си и продължава да реализира своите идеи и мечти, тогава тези неща нямат чак такова голямо значение и не могат да те наранят по някакъв начин. Хората са различни, вкусовете също. Всеки има право на собствено мнение. Не бих обвинила никого за неговото решение. Но наистина много ще се радвам, ако българска публика и особено младите хора харесат това, което сме направили, и въобще настроението, което създава лейбълът Стерео стая.

Всъщност се казваш Кръстина Кокорска, чувстваш ли се вече Криста, усещаш ли се различна?
Да, вече съм Криста и със сигурност има много неща, които се промениха у мен като характер. Особено чувството за отговорност, което е много важно. Може би това е най-голямата промяна. Но малките неща си останах същите и много се радвам за това. Много е важно човек да запази детското, да знае добре своята позиция и да не забравя откъде е тръгнал.

Това, което искаш е на myspace.com/kristaofficial

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.