Моето призвание е да бъда нестандартен

9 юли 2008 Петя Златанова
Борис Тасков е фронтмен на Perfect Stranger. Артист в Държавна опера Стара Загора. Има всички данни за звезда: талантлив, харизматичен, самовглъбено усмихнат е, но иска всички да го харесват. Стотици пъти е чувал истеричните гласове на фенки и почитатели в Стара Загора и извън нея. А казват, че никой не е пророк на родното си място. Perfect Борко е.


Бира, секс, рокендрол и ...?
Мотори и коли! Падам си по класическите модели: Harley Davidson и Ford Mustang. Обичам бира, но не мога да си го позволя. Пазя гласа си. А за секс в последно време от ангажименти нямам много време... Обичам да се забавлявам с приятели. Обожавам планината. Най-много харесвам местата без обхват. А рокендролът за мен е начин на живот. Ако един човек не го чувства истински, това е фалш. Не понасям металисти-чалгари. Мразя пошли имитатори-палячовци! Васко Кръпката е пример за пълно отдаване на рокендрола. При него всичко е истинско.


Раздвоен ли си между операта и прогресив рока? Получава ли се късо съединение между двата музикални жанра?
Късо съединение се получава в разбирането на масите за двата вида музика. Великият тенор Алфредо Краус казва, че пеенето е едно и също за всички вокалисти. Дали ще пееш рок или опера е едно и също, стига да успееш да излезеш от матрицата. Орлин Горанов е еднакво добър и в двете. Аз пея клубна музика, рок и опера. За жалост, в България мисленето за музиката е поне един век назад. Експериментът се приема като ерес. Рокът ми помогна да бъда по-добър оперен певец, а операта ме направи по-успешен рокизпълнител. Наскоро колеги ме поканиха за един нов проект, нещо между поп и опера. Така елитарното ще достигне до по-голяма маса хора, а попмузиката ще пробие при по-консервативната публика. Лучано Павароти беше пример за това.


Как се промени прогресив бандата Perfect Stranger 1999-та до днес? Кои музиканти ви повлияха идейно?
Широкоскроените музиканти са нашите идоли – като Deep Purple и Dream Theater . Слушам Purple от 6-годишен. Няма да забравя, как в детството ми мама и тате ми подариха ролков магнетофон. Иначе всеки от бандата ни е минал през класическата музика, което много личи в изкуството ни. Класика, джаз-рок, поп-рок, прогресив. За тези 10 години минахме през всичко тoва.


Първият официален албум на Perfect Stranger ще излезе съвсем скоро...
Да. Името му е Soul. Това е симбиоза между мелодичното и музикантското. Константин Върбанов е музикален мениджър на Perfect Stranger. Идеите за 6 от 12-те песни в албума са негови, ние само ги доразвихме. Автор е на пилотния сингъл Изповед. Песента вече е на ротация в националния радио-ефир. Снимаме видеото с режисьор Люси (от Up Down). Много идеен човек. Клипът ще бъде с американска стилистика. Много романтичен, като песента. Стилът е мелъди рок. Останалите 6 песни са създадени от цялата група. Емил Стойчев [барабани] е автор на текстовете. Благодаря на продуцента ни Младен Стоянов, както и на тонрежисьора Георги Генов за перфектния саунд.


За теб сцената е...?
Тя е животът ми. Начин да покажа истинската си същност. За мен това все още е нереализирана мечта. Искам да се кача на големите сцени и в операта и в рока. Копнежът ми е да бъда съвършен и в двете. Себеусъвршенстването е основна цел и на Perfect Stranger!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.