Разкрита тайна

Разкрита тайна


3 юли 2008 снимки Bulphoto
Още когато MAD организираха първия си таен концерт, се зарекохме да се внедрим някой път в публиката с лист и химикалка и да разбулим мистерията. Във вторник вечерта, 1 юли, бяхме готови да направим експеримента – возихме се на тайните бусчета към тайно място, за да видим другата страна на Анелия. Ето как.


Като всички добри идеи, и тази е простичка, но завладяваща – на тайно място и пред лимитирана публика звезда прави концерт с необичаен репертоар. Бива си го MAD Secret Concert. След Деси Слава и Графа, за третото си събитие от поредицата тайни музикалната телевизия беше поканила Анелия. Освен че тя за първи път излезе от стегнатия обръч на собствения си жанр, празнуваше и рожден ден – колко приятно съвпадение. Локацията също се оказа готина изненада – най-новата спирка на метрото, точно пред Интерпред. Разбира се, под земята все още не се стрелкат влакчета и на гостите не им се наложи да вадят левче за билет за градски транспорт. Повечето от тях баха докарани със специални бусове, които до последно не издават маршрута си – и ние бяхме там, и ние се чудихме къде ще ни стоварят. В крайна сметка над 500 души минаха по червения килим, за да се настанят пред залятата от светлини сцена, издигната току-над релсите – въобще ъндърграунд със специални ефекти.
Шоуто започна по часовник в 21:30 с нещо разтапящо и вледеняващо едновременно – Frozen на Мадона. Анелия обеща, че тази вечер няма да губи време в празни приказки, а ще пее докрай и небрежно извъртя Since U Been Gone на Кели Кларксън, Say It Right на Нели Фуртадо и Overload на Sugababes. Не липсваха и помощници – включи се гласовитата Нора от Music Idol 2, която се присъедини за I’m Outta Love на Анастейша, и една наелектризираща соул импровизация на Happy Birthday, поздрав за Анелия от целия екип.
Трудно е да се каже какво им е най-хубавото на тези тайни концерти – мистерията около мястото, това, че звездата на сцената разкрива неподозирани таланти, или просто фактът, че музиката винаги е яка. И Анелия не показа слабо място – в сет листа следваха If I Ain’t Got You на Алиша Кийс и Listen To Your Heart на Roxette, след което цялата публика се вдигна на крака за Ready Or Not (Fugees), изпълнена заедно с рапъра Leon (ако сте внимавали на SEEME тази година, името трябва вече да ви е познато). На Please Forgive Me след това певицата толкова се вживя в ролята на Брайън Адамс, че изхвърли високите си обувки и остана боса. После няколкоминутно соло на ударни от Калин Вельов маскира до неузнаваемост Liberian Girl на Джако, а с No More Drama на Мери Джей Блайдж усетихме, че нещата отиват към финал. Изпратиха ни топло – с хаус ремикс на Не казвай любе лека нощ от Анелия VS Bulgaro. Вече е сигурно, че ще сме на тайното място и следващия път.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.