Прогноза: Liveина!

Прогноза: Liveина!


23 декември 2009 текст Николай Василев
За мнозина отиващата си година отбеляза връх в концертния живот у нас. Но ако хвърлим поглед към афиша за задаващите се месеци, ще установим, че изявите на световни музикални звезди в България през 2010 като че ли ще бъдат още по‑грандиозни.


Алла Пугачова
Закономерно или не, кариерата на Алла Борисовна започна преди 34 години именно тук, на Златния Орфей, и ще завърши отново в България. По всичко личи, че възторжените овации по време на прощалното шоу на 60-годишната мадам Пугачова на 4 март ще разтърсят зала 1 на НДК. Билетите за спектакъла се разграбват с впечатляваща скорост, а и има защо – късметлиите, успели да се сдобият с тях, ще могат да се насладят на живо не само на златните хитове на певицата, но и на съвсем нови композиции – за пръв и последен път.
НДК, Зала 1, 4 март, 19:00,
30/40/50/60/70/80/100/120/150/180лв от eventim.bg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ь
Дирижираните от Любо Малковски Ь се превърнаха в легенди на българския метъл още приживе. Уви, от разпадането на квартета в средата на 90-те родните меломани имаха една-единствена възможност да усетят истинската мощ на тази група – през 2006, когато господата изненадващо се събраха, за да ни припомнят на живо звученето на песни като Скоропоговорка и Градът. Е, на нас определено ни хареса, а очевидно и на тях, съдейки по решението им да се съберат за още едно шоу – този път в култовата Универсиада в компанията на младите метъл надежди Odd Crew и още две страховити родни рок банди.
зала Универсиада, 24 март, 19:00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AC/DC
Когато преди половин година хиляди наши сънародници се вдигнаха до Белград, за да присъстват на концерт на AC/DC, никой не вярваше, че съвсем скоро ще имаме шанса да видим най-успешния износ на Австралия и в София. Ето, че може би най-известната хард рок група на света ще премине и през столицата ни в опит да срине националния стадион, при това с помощта на още две специално подбрани за целта формации. Билетите вече са в продажба и още отсега се разграбват като... коледни подаръци.
стадион Васил Левски, 14 май, 21:00, 55/75/85/100/120/130лв от eventim.bg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Елтън Джон
Сигурно щяхме да се изсмеем, ако преди години някой бе подметнал, че ще можем да видим носител на рицарско звание, въведен в Залата на славата на рока и петкратно награждаван с Грами, да се вихри пред очите ни в покрайнините на София. Да, звучи леко невероятно, но е факт: сър Елтън Джон ще изпее Candle in the Wind и у нас! Нещо повече – за първи път ще станем свидетели на обособяването на пространството пред сцената на стадион като сектор със седалки, което автоматично ще намали капацитета на съоръжението до едва 20 хиляди души.
стадион Локомотив, 13 юни, 60/100/150/200лв

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Летни фестивали
Sonisphere Festival
Да, грандиозният пътуващ метъл фестивал ще премине през София на 22 и 23 юни! Датите са обявени на сайта на събитието, така че няма причина да се съмняваме в достоверността им. Единствените въпросителни витаят около участниците, но ако цитираме упоритите слухове, в единия от двата дни ще бъдем навестени от Metallica, Slayer и Anthrax, а в другия – от Rammstein, Skunk Anansie и Alice in Chains... Дано!

Kaliakra Rock Fest
По традиция, в началото на юли на преден план излизат Каварна и неуморният кмет Цонко Цонев. Уви, макар предстоящото пето издание на KRF вече да е анонсирано на сайта на феста, засега липсват намеци относно големите имена на световния рок, които ще видим на стадион Калиакра през 2010.

Spirit of Burgas
След като през изминалите две години имахме късмета да видим Faith No More, The Sisters of Mercy, Fun Lovin' Criminals и кого ли още не на централния плаж под Морската градина, твърдо вярваме, че и през задаващия се август Бургас ще бъде огласен от звуците на поредното издание на тридневната черноморска фиеста.

Park Live
През втората половина на юни София се превърна в домакин на тридневен фест, в чиито рамки успяхме да присъстваме на изпълнения на живо на Трики, Lamb и редица от най-интересните съвременни родни алтернативни изпълнители. Най-искрено се надяваме Park Live да продължи традицията.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.