Голямата лятна музика

Голямата лятна музика


13 март 2012
Нали помните - 2011 беше изпълнена с рекордно много музикални фестивали тук. И това лято няма да е различно. Вече знаем доста от изпълнителите за Loud Fest и Sofia Rocks, а вече започна обявяването на групите за второто издание на Elevation и петия Spirit of Burgas.


Въпреки неприятностите около втория фестивален ден миналата година, Elevation продължава на 23 и 24 юни 2012! Този път фестивалът няма да се проведе в полите на Пирин, а съвсем близо до София - само на 15км от столицата. Очакваме допълнително уточнение къде точно ще бъде фестивалната площадка, но вече са ясни първите три участници - народните любимци Chambao, поп големците Kosheen и денс легендата Fatboy Slim.
Първите1500 двудневни билети ще е само 66лв, а следващите ще вървят по 99лв. Ще можете да ги откриете само в мрежата на eventim.bg.

Вече са ясни и някои подробности около петия епизод на плажното приключение Spirit of Burgas! Фестивалът отново ще е тридневен (3-5 август), но форматът му ще е малко по-различен от предните четири години. Първо, защото към Spirit-a се присъединява летния електро фест Solar, а това означава една много голяма и силна денс сцена. Ясни са и нейните хедлайнери - диджей номер 1 в света - Армин ван Бюрен (3 август), любимецът на българската публика Марк Найт (4-и) и Ричи Хоутин (5-и). Денс феновете ще могат да получат специален тридневен пас само до Solar сцената с начална цена от 80лв от eventim.bg.
Останалите сцени на фестивала ще са тематична Hip Hop Stage, джаз и брас сцената BraZZoBrazZZie (която продължава линията на едноименния фестивал), Jack Daniel's Rock Arena и традиционната голяма сцена.
Първият ден на фестивала големият хедлайнер ще бъде силна хип хоп група, а на втория звученето ще бъде много комерсиално и поп - очакваме уточнения до средата на месец април. Ясен е обаче хедлайнерът на 5 август - т. нар. рок ден на Spirit of Burgas. Това са бащиците на ню метъла и една от най-големите рок групи на последните 20 години - KoЯn. Те забиха в София през далечната 2005, но оттогава изтече много вода, а и последният им албум The Path of Totality има доста интересно дъб степ плюс метъл звучене.
Тридневните билети само за фестивала (минус Solar сцената) стартират с цена от 120лв, а комбиниран тридневен билет за Solar и останалата част от фестивала ще струва 200лв. Продажбата започва съвсем скоро тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.