• Едни добри традиции

  11 август 2010

  текст Никола Шахпазов, снимки от фестивала в Жеравна © Българе

  Пирин пее отшумя, мина и големият събор в Копривщица, но от 20 до 22 август паралелно ще вървят два от най-симпатичните фолклорни фестивали тук. Третият Беглика Free Fest в едноименния резерват съчетава електронна музика, гайди и спорт, докато фестивалът на фолклорната носия в планинското село Жеравна се стреми към максимална автентичност и истински традиционен дух.
 • Нов глас

  5 август 2010

  Познаваме GoodSlav и Лора Караджова като творчески другарчета отпреди 9 години, когато се подвизаваха като Ball Face, изпяха Нека бъде лято ...
 • Японско чудо

  15 юли 2010

  В събота просторните салони на 4км ще съберат почитатели на японските комикси и рисунки, а поводът е рожденият ден на родния сайт animes-bg.com, който вече 5 години радва с шарени онлайн истории.
 • Всички цветовe на дъгата

  24 юни 2010

  Предстоящият гей парад бе обект на такива бурни дебати (със странни участници и още по-странни доводи), че чак чудно ни става.
 • Хип хоп, естествено

  24 юни 2010

  През лятото най-естественото нещо на света са фестивалите на открито. А Nature – All Hip Hop 3 дори има леко преимущество пред останалите, защото ви кани да избягате от прашната столица поне за няколко дена.
 • Пътуване във времето

  10 юни 2010

  текст Дима Чакърова снимки Getty Images

  Няколко часа мода, музика и хубав джин на открито са съвсем в стила на добрите стари английски традиции, в които ще се пренесем за няколко часа с поредното събитие от културната платформа London Dress Code.
 • Днес и завинаги

  10 юни 2010

  Александър Величков

  Отдавна не бяхме чували нищо за динамичното дуо Сантра и Кристо и, честно казано, бяха почнали да ни липсват. Със завръщането на топлите дни обаче изскочиха и те – секси и хип хоп, както винаги.
 • Hell Awaits!

  20 май 2010

  Веднага след като отшумяха последните акорди на гръмовните AC/DC започна подготовката на другото страховито рок събитие тази година - двудневния фест Sonisphere. Очаква ни нещо адски добро - лично ни увери най-бързият барабанист на света и основен ударник на (боговете) Slayer мистър Дейв Ломбардо.
 • Video Star

  20 май 2010

  Фурията ЛиЛана очевидно няма спирачки и продължава да вади по някой неочакван дует.
 • Без оплаквания

  17 май 2010

  Ъпсурт с ново видео - това винаги е новина, която гарантира мръснишки хип хоп бийтове, хитроумни градски текстове и изненадваща визия. Мрън-мрън идва - съвсем скоро.
 • Печеливши от томболата на Lufthansa

  30 април 2010

  На 27 април бяха изтеглени печелившите от томболата на Lufthansa.
  Вижте имената им по-долу.
 • Част втора

  1 април 2010

  Дълго време говорехме за нея като за Галя от КариZма, но след известна пауза тя се завърна като Galia – с нова, по-агресивна секси визия и модерен, нахъсан аренби саунд.
 • Без светлини

  25 март 2010

  Колективната акция Часът на Земята е от онези малки жестове, които носят полза и са суперлесни – един час без светлини е просто за изпълнение и по желание можете да се включите от всяка точка на планетата.
 • Парко места

  11 февруари 2010

  Едва ли сте забравили колко силен беше първият Park Live миналото лято? Някои дори побързаха да го обявят за най-готиното музикално събитие на 2009, което си е постижение като за дебют. Тази година организаторите на феста действат усилено – с подгряващи Park Live партита, още преди летните месеци да донесат фестивалните дни.
 • Прогноза: Liveина!

  23 декември 2009

  текст Николай Василев

  За мнозина отиващата си година отбеляза връх в концертния живот у нас. Но ако хвърлим поглед към афиша за задаващите се месеци, ще установим, че изявите на световни музикални звезди в България през 2010 като че ли ще бъдат още по‑грандиозни.
 • Черен филм

  12 ноември 2009

  За ужас на суеверните този месец фаталното число 13 си е ударило среща с петъка. Вместо обаче да стискате палци до посиняване, отвърнете ...
 • Японски фестивал в София

  6 ноември 2009

  По случай Двадесетите юбилейни дни на японската култура и 50-годишнината от възстановяването на българо-японските отношения на 6 и 7 ...
 • Ангел клуб

  24 септември 2009

  У нас музикалните филми са явление, по-рядко срещано и от петролните кладенци. Затова няма как да не се зарадваме на премиерата на Ангел клуб – изпълнена с човешки истории, цигански мотиви и джаз виртуозност продукция за ръководителя на безобразно добрите Карандила Ангел Тичалиев и неговата работа с ромските хлапета, участващи в оркестър Карандила Джуниър.
 • Неуморни криле

  17 септември 2009

  текст Александър Величков

  Пичовете от мото клуб Catch Twenty Two неслучайно са нарекли новия си проект Broken Wings – това е жаргонно определение за пострадал при ...
 • Бургаски вечери

  30 юли 2009

  текст Никола Шахпазов

  Има десетки наистина добри музикални причини да отскочите до Бургас следващите няколко седмици – там ще можете да чуете на живо легендарен български алко-агро-порно пънк, ултрамодерен хаус от Острова или фънкарски парчета за мафиотския крал на Ню Йорк Джон Готи.