Gallery 2.0


Адрес: София, ул. Шести септември 26
Работно време: вт-ср 09:00–19:30, чт-съб 09:00–22:00, нд – по уговорка
Мобилен: 0884 631 014
Когато за пръв път погледнахме през витрината, вътре едно хлапе рисуваше с гигантски молив по стената – тъкмо беше станало от пода, където четяха приказки. Два месеца по-късно мястото е чисто ново, има добре преценен суров дизайн, представя се като Gallery 2.0 и е нещо много повече от читалня. Влизаме, за да разберем точно какво.

Те са Мария и Милена. Познават се от "ей такива" и се занимават с куп други неща, но отдавна мечтаят и говорят да направят място, подвижно и мултифункционално като кубче лего. После виждат изпразненото пространство на Малките пет кьошета и решават да скачат вътре без повече чудене. След откриването на 15 октомври тук ще се случва много. Основата на 2.0 е галерия, в която ще разглеждаме и купуваме работи на подбрани под лупа артисти, които междувременно ще можем да наблюдаваме и в действие – част от пространството ще бъде дадено на автори, за да работят тук (с отварянето, първа на бюрото ще се настани Гергана Станкова от Шевица). Скоро в ъгъла ще се появи малък бар за кафе, леко хапване и вино. Не е отпаднало и онова, с което започнахме – ще се организират детски читателски клубове на български, френски, английски и италиански.
Всичко това – зад огромни открити витрини, които не са случайни. "Искахме да направим откровено пространство", обяснява Мария. Важно им е Gallery 2.0 да диша в ритъм с града и да се променя според това, от което той има нужда. Засега идеите са безкрай: мястото може да се ползва за коуъркинг, в мазето има зала с перфектни данни за прожекции, ще се организират всякакви събития (снимките ни хванаха модната инсталация в момента). Остава да изчакаме бара и да поръчаме чаша вино – за промените напред сме търпеливи.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.