7 момента на Brave Moustache

18 юни 2015
Кара сърцата ни да забият в ритъм с неговото. С музика – Дидо Пешев е китарист на Тhem Frequencies, и още повече с дизайн – под пръстите му изскачат безсрамно добри образи, които лягат върху всичко от обложки през илюстрации до тишърти, винаги под лейбъла Brave Moustache.


Напоследък е двойно активен. Първо ще ни покаже как се прави ситопечат в реално време и ще ни помогне да си тръгнем с наша картичка от IKEA Art Event (в галерия Ластици в Пловдив на 21 юни от 16:30). После ще даде лице на серията улични концерти с дъх на Beefeater. Лъвска жажда се надига в нас, но млъкни сърце, идват моментите.

Моментът, в който видиш непознат с твой тишърт
Със сигурност е приятен – винаги правя бързо проучване как принтът изглежда върху конкретния човек.

Моментът, в който получи най-важното потупване по рамото
Още не се е случил, но не го и очаквам. Важно е аз да съм удовлетворен на финала. Разбира се, всеки път, когато някой оцени работата ти и си го направил щастлив, това показва, че има смисъл да продължаваш.
 
Моментът, в който не ти стига въздух
Въздух има за всички, но е много важно да вдишваш и издишваш от него по правилния начин.

Моментът, в който идеята ти се оформя в главата и под пръстите ти
По-скоро е постоянно трупане на идеи, които са ми направили впечатление. Много често снимам с телефона си детайли, флорални елементи, насекоми, хора, различни форми. Трупам ги, а когато започна да рисувам, наслагвам и променям в движение. Никога нямам ясна представа какво ще се получи накрая, по-скоро са основни фигури и груби скици, които после обединявам според темата. Търся символика и синоними, записвам всичко на лист, после избирам онези, които първосигнално "изрисуват" думата с някакъв елемент. След това изчезвам за няколко дни – dotwork техниката на рисуване се случва сравнително бавно.

Моментът след 2-3 години по това време, в който се надяваш да си...
Само тестът на времето ще покаже. Важно е да има страст, да работиш с желание, да си близо до земята и да не претендираш. Има цял куп от тези последните.

Моментът на голяма смелост
Този, в който един ден се събуждаш, пречупваш се, рискуваш и започваш да правиш единствено това, което обичаш и в което намираш смисъл. Е, все пак е хубаво всичко да е подкрепено от някаква логика.

Моментът на пълно щастие
Е точно сега.

Brave Moustache e на bravemoustache.com

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.