8 момента на Пола Попова

21 февруари 2019 текст Виолета Иванова
Запалена е по интериора, а напоследък развива и мания по растенията, която я тегли към кактуси и алоета, докато псевдонимът ѝ пък сочи към смокините. Не е случайност. Имат къща в Созопол, където обожава да се мотае нощем, да се катери по дърветата с кошница за плодове или просто да кацне на клон, за да рисува (така веднъж я заснема руска фотографка и дори я показва на изложба в Москва).


Иначе Пола е бакалавър по Мода в НХА и бъдещ магистър сценограф в университета RUFA в Рим, към който я дърпа не само ученето – "обичам Фелини, Лука Гуаданино и чудатите пинии в този вълшебен град". В София може да я засечете на Цар Самуил 47, където от година майка ѝ и приятелка въртят малката галерия Spazio, а Пола помага с куп неща – от организацията на събития до рисуването на плакати. И това още не е всичко за The Fig Girl, слушайте нататък.

Моментът, когато започна да рисуваш не на шега
Истински се запалих след един летен курс по илюстрация в лондонския Central Saint Martins, някакво вълшебство се случи и пусна една лекота в цялата работа.

Моментът, когато белият лист те плаши
Доста често, затова напоследък посягам повече към черния.

Моментът, когато жонглираш с няколко изкуства 
...е точно сега. Последните месеци съм фокусирана върху това да завърша сценографските си проекти, а с рисуването си взимам глътка въздух от прецизните чертежи.

Моментът, в който си избираше псевдоним
Той сам изскочи в утрото на рождения ми ден. Всъщност съм била смокиня в миналия си живот. Сега съм Пола, смокиновото момиче.

Моментите, които обичаш да споделяш с малкия си брат
Всички. Но най-вече обичаме да приготвяме сладкиши заедно.

Най-сладкият момент от ежедневието в Италия
Храната. Класика, но факт. А също и морето на половин час разстояние.

Момента, с който се награждаваш след тежък ден
Пускам си любим филм за не-знам-кой-път. Като нещо влезе в сърцето, може до безкрай да го превъртам и не писва.

Моментът, когато си казваш „Стига работа, време е за парти“
Напоследък го раздавам по-кротко, партито е заменено с театър, но театърът почти винаги е следван от един любим коктейл в един любим бар.

Пола Попова е на instagram.com/the.fig.girl и facebook.com/the.fig.girl

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098