7 момента на Елизавета Ангелова

20 април 2017 текст Виолета Иванова
Не познаваме варненец, който да не трепва от шума на вълните. "Почти съм сигурна, че сама съм избрала да се родя в морски град", смята и Ели, чиято кръв е поне 1/4 руска.


Това обяснява и името (същото като на баба ѝ), и инстаграма ѝ, който обичайно ни повдига на английски, но от време на време казва и по някое "Делай что любишь" или "Превращай мечты в цели". Сръчността и търпението да изпипва всичко пък наследява от мъжете в семейството, които вечно нещо майсторели, а след диплома по Рекламен дизайн от НХА и няколко години в рекламни агенции днес най-после прави това, което най-обича: калиграфия. Ателието ѝ Bogodome е споделено с любимия човек, а какво още кара сърцето ѝ да подскача, Ели разказва сама, без да пести буквите.

Моментът, в който буквите ти станаха слабост и сила
Още в първи курс в Академията, когато изучавах шрифт. Трябваше да изчертавам всичко на ръка – от молив до запълване с боя чрез тушовка и четка от три косъма. На някои колеги това им костваше доста нерви, но на мен ми показа нова страна на буквите и ме влюби в тях. Връзката ни се задълбочи, когато се запознах с калиграфията и започнах да ровя в стари книги и да следвам магьосниците в занаята. Навсякъде – по етикети, табели, всичко, буквите привличаха погледа ми и с всеки разпознат шрифт сякаш трупах точки в собствена игра.

Моментът, когато за малко да се окажеш с друга професия
Преди да избера да работя за себе си, след две години в рекламни агенции, реших, че е разумно да се пробвам в UI/UX дизайна. Записах се и на курс по уеб разработка, за да избърша праха от знанията от математическата гимназия. Лекотата, която дойде с избора да се откажа и да хвана четките и перата обаче, ме кара да мисля, че не съм сбъркала.

Моментът, когато си на лов за нови арт материали
Терапия. Един от най-сигурните начини тотално да изгубя представа за времето (и парите) и да изчистя съзнанието от старите файлове.

Моментът, който ти дава криле
Да гледам морето. Отвисоко. Имам си едно място на морската гара във Варна, където се качвам и наблюдавам любимото синьо. Като съм тъжна, ме успокоява, а когато съм щастлива, ме усмихва още повече.

Моментът, когато имаш нужда от ден в нечии чужди обувки
Пак ще избера моите си. Нетърпелива съм и бих превъртяла лентата напред към момента, в който вече ще съм се справила с нещата, с които се боря сега.

Моментът от денонощието, който би разтеглила
Вечерите, когато би трябвало да спя, а ме е хванало вдъхновението. И сутрините след това – за да мога да се излежавам, без да става обяд.

Моментът, който ти се стори като изваден от филм
Една нощ през есента в Прага, на прибиране към хотела, с приятелите ми вървяхме и пеехме като хлапета на музика от телефоните си. После спонтанно се затичахме надолу по баира. Не си усещах краката. Беше наистина като моментите на „филмово“ щастие, когато диалогът спира и следва поредица от кадри на фона на някое жизнерадостно парче.

Елизавета Ангелова е на facebook.com/ellieanngelova и instagram.com/ellieanngelova

 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 20.04.2017 19:33 Татяна

Re: 7 момента на Елизавета Ангелова

Чудесни неща. Браво!