7 момента на Димитър Иванов

11 ноември 2022 текст Виолета Иванова
Казват му Капитана, но не го бъркайте с другия Димитър Иванов – Капитана – вентролог и куклен актьор в Сатиричния театър. Днешният ни герой е дете на морето и плува във водите не на театралното, а на визуалното изкуство. Бил е сторибордист и консепт артист към Киноцентър Бояна, а студентството му е поделено между специалностите Анимация и Рекламен дизайн. И двете обаче вече са зад гърба му – днес Димитър е част от екипа на Ubisoft, където създава персонажи за компютърни игри. За родителите си разказва, че са „с доста духовни и почти окултни мисли и вдъхновения“ и това до голяма степен формира личната му естетика. Какво го е привлякло към гейм индустрията и накъде иска да върви занапред, Димитър сам ще ви сподели след няколко реда.


Моментът, когато смени анимацията с рекламен дизайн
Смяната беше комбинация от незаверен семестър, отчаяние и самоосъзнаване. Към момента не се занимавам нито с анимация, нито с рекламен дизайн. Две неща разбрах за всичките ми 6 години студентстване: това, което сам си направиш, никой няма да ти го преподаде и не е важен документът, а хората, с които твориш по пътя!

Моментът от работата в Киноцентъра, който няма да забравиш
Много са! Веднъж реално се изплаших от гримиран актьор, разхождащ се по катакомбите на Бояна! За мое оправдание гримът беше много добър и аз все още бях млад и зелен.

Моментът, който те тласна към гейм индустрията
Някак нормално и природно е, когато си израснал с компютърни игри и си артист, да опиташ да се реализираш в тази сфера. Да бъдем честни, немного места на тоя свят ще ти плащат, за да рисуваш. Романтичният отговор: шансът да създаваш светове и персонажи и да знаеш, че хора се вълнуват от тях – това е най-силната дрога!

Моментът, когато ти трябва бърза доза вдъхновение
Понякога запецвам с месеци, въпреки че вдъхновението идва с работата. Ще излъжа, ако кажа, че не го мисля за мистичен дракон, който се появява, когато му скимне.

Моментът, когато научи най‑ценния урок за един артист
Да си вярвам, но да не се самозабравям. Уроците не спират. Животът, близките, колегите... Всеки те учи на нещо. Още го уча този урок!

Моментът, когато си казваш "защо вместо артист не станах..."
Чест е този момент. Хубавото е, че винаги си остава момент, а не кахърна мастика с разсъждения. Мислел съм си за певец, китарист, барабанист, ама късно е, либе, за китка! Дюнерждия е опасната действителност, ха-ха...

Моментите напоследък, когато си мечтаеш за...
Мечтата е за достатъчно пари, средно топло време и свободата да се изразявам и да се радвам на тоя пуст сладък живот! Добре де, и за самостоятелна изложба и арт албум. Поне към момента. Като ги постигна, ще видим.

Димитър Иванов е на ka.pi.tan и kapitana

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.