• 8 момента на Розалина Буркова

  7 юли 2016

  Преди шест години оставя мириса на липите и дните по джапанки в Стара Загора и заминава за Лондон – "без грам опит в рисуването и с 5% умения, за да правя точно това по цял ден и често цяла нощ". Сега всичко е наред – котките Суки и Чампа не допускат скука в домашното студио, което вади жестоки илюстрации, не за първи път попадащи върху страниците на списание.
 • .
 • 8 момента на Ина Бояджиева

  30 юни 2016

  Дебели животни, хубава бира и хора, които не пилеят живота си – ето три неща, на които лесно дава палец нагоре. Нататък изрежда също приятеля си ("най-странната котка-човек"), Prodigy (за които е летяла поне до другия край на Европа) и Дейвид Доран (страшен илюстратор, казва и Гугъл).
 • 7 момента на Деян Янев

  23 юни 2016

  Дотук се е разписал с над двайсет общи и дузина солови изложби, а покрай тях нещата му са пътували от София до Варна и от Виена до Париж (и не само). Това беше Я, да превъртим назад към А: Деян е второ поколение художник, така че бакалавър плюс магистър по живопис в НХА едва ли са повдигали спора "артист къща не храни" над семейната вечеря.
 • Адам фон Хафнер: Дизайнът ще спаси света

  16 юни 2016

  В родината на Малката русалка има една приказна организация, която иска да подобри всичко по суша и вода и привлича съмишленици с дизайнерска Нобелова награда. Името й е INDEX: Award, а целта – да примамва добрите играчи в отбора на дизайна, който решава проблеми.
 • 7 момента на Пламен Мотев-Mute

  16 юни 2016

  "Аз съм графичен дизайнер, който обича буквите, калиграфията, типографията, дигиталните илюстрации и колажите", въвежда ни инстаграмът, където събира всичко изброено (и то често в един квадрат). Прави го, скрит зад мълчаливото алтерего Mute, "което създава собствени светове, защото действителността му е доскучала".
 • Градусите на бетона

  9 юни 2016

  текст Емануела Иванова

  Четирима дизайнера от Скандинавия се приземяват за десет дни под тепетата на Пловдив, за да преобърнат на 180 градуса идеята за студения нрав на бетона и да го стоплят между пръстите си.
 • 13 момента на Чави Форнe

  9 юни 2016

  Среща се с графичния дизайн преди 17 години, когато приятел го моли да направи плакат за един концерт и да го разлепят из града – ето на кого трябва да кажем "Gracias", че днес работите на Чави стигат и до нас.
 • 7 момента на Денис Ангелов

  2 юни 2016

  "Татко е живописец, леля ми прави пачуърк играчки, а вуйчо ми е учител по изобразително изкуство" – още с второто си изречение прави излишен въпроса как е открил магията на празния лист.
 • 9 момента на Албена Лимони

  26 май 2016

  Въпреки киселия никнейм, твърди, че е спокоен и енергичен човек. Харесва й да лепи етикет "това го мога" върху още и още нови неща – така тръгва интересът й към буквите и калиграфията и желанието да създаде собствен шрифт (което вече се случва). В работно време прави дизайн на опаковки, а през останалото пълни личния си скицник с лица и истории в няколко думи – хайде, надникнете вътре.
 • 7 момента на Галина Василева

  19 май 2016

  Преди десетина години сменя родната Варна за София, за да учи анимация. Така и не завършва, но пък и не казва "чао" на дигиталните изкуства: първо става илюстратор, после попада в гейм индустрията, откъдето не смята да излиза скоро, а от време на време рисува и декори, рекламни илюстрации и книжни корици (като тази на Голяма риба от Даниел Уолъс).
 • 8 момента на Yo Vo

  12 май 2016

  Или Йовчо Горчев, но трудно ще видите това име извън паспорта му. Има дипломи по архитектура и филмово изкуство от Royal College of Art в Лондон, "които висят безцелно в рамки на стена като в американски филм, само че тапетът отзад е български".
 • 7 момента на Рафаила Райкова

  5 май 2016

  На 23 е, а вече има ред изложби и конкурси зад гърба си и рафт награди вкъщи. Учи Илюстрация, а отскоро залита и по комиксите, но преди да кажете, че двете са едно и също, подчертава: в графичния роман си сценарист и режисьор, не само художник.
 • 8 момента на Никола Николов

  28 април 2016

  Пие бира (по много), яде джънк (също по много) и е фен на Междузвездни войни (от хлапе), но днес, естествено, е тук заради друго. От 3-4 години е дизайнер в агенция BBDO и, според сметките ни, трябва да са го взели на 20 – сигурен знак, че дори насън рисува по-добре от нас.
 • 7 момента на Иглена Русева

  21 април 2016

  Тук обичайно вадим от сянката млади артисти с голям потенциал, но правилата се нарушават, щом си струва. Днес слагаме в рамка работа на фотограф с въображение-космос, но и със завиден опит – над 30 години.
 • 7 момента на Магдалина Дианова

  14 април 2016

  Рисува само от 3-4 години, но с такъв замах, че слага в малък джоб далеч по-врели и кипели артисти. Отказва се от университета след доста кратък сблъсък с него и е сигурна, че по-добро решение не е взимала.
 • 7 момента на Ивайло Недков

  7 април 2016

  Една четвърт от Four Plus: дизайн студио за дигиталния свят, в което правят дори анимации. Освен че е съосновател там, Ивайло е илюстратор и графичен дизайнер със светло графити минало (оттам и спреят в съседство на молива и четката).
 • Право към звездите: Матю Битон

  31 март 2016

  снимка Keil Lowres

  Фотограф, арт директор, дизайнер на албуми с номинация за Грами, рицар на изкуството и буквата в родната му Франция. Работи и по саундтраци, режисира документални филми, снима хора от Мик Джагър до Лана дел Рей и прави обложки за Принс и Тарантино. Днес обаче си разменяме мейли с Матю заради една обща работа с Лени Кравиц – двамата пращат при нас свои фотографски изложби, вързани на възел. За историите в тях, за най-добрата случайна среща по улиците на Ню Йорк, и за онзи тежък, но ценен съвет от Куинси Джоунс, говорим през няколко часови зони.
 • 7 момента на Евгени Йонов

  31 март 2016

  Скулптор и художник, а отскоро – лично спасение на поп арт супер герои, които в платната му най-сетне се отпускат пред нас. От стените на хотел Sense в момента те се смеят, плачат, пият Кока-Кола, духат сапунени мехурчета и въобще се държат като нормални, а не свръх хора.
 • 9 момента на Росица Ралева

  24 март 2016

  Обича да разхожда собствените си рисунки върху тениски – така се ражда семейният бранд Dushman, който прави с приятеля си. Сещате се, с едни диви рисунки, вълци-пичове и елени с вежди.
 • 7 момента на Виктория Петрова

  17 март 2016

  На визитката й пише рекламен и уеб дизайн, но ако я питате какво прави, първо ще говори за живопис. Затова я следваме: завършва в НХА, после работи в ателието на Светлин Русев, рисува в Дания и прави изложби в София и Германия. Сега отново вади картини от студиото си, заради което разменяме с нея моменти – ние гледаме кабелите и машините й, а Виктория говори откъде захранва и себе си, и тях с електричество.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081