7 момента на Borislavawillmadeit

22 октомври 2015
В азбуката на Борислава Ф е за физичката и физика, Е – за ездача, а И – за ихтиолога, което на нейния език значи илюстратор. Тя прави своя буквар на професиите не от любов, а от точно противоположната емоция – не обичала да ходи на училище и затова сега рисува 30 нови варианта на буквите в книга.


Същата вече е разлистена на изложба в betahaus, в която са се вмъкнали и някои отхвърлени от автора си илюстрации. Какво друго е подписала Borislavawillmadeit вижте в behance (отделете цяла вечер, защото поглъща), а сега ви даваме АБВ-то на жестокия й стил, който тя нарича "твърде детайлни рокабили илюстрации".

Моментът, в който скицата ти е готова

Тя никога не е готова, защото не скицирам в детайли, само грубо маркирам кое къде ще стои в цялостната композиция. Не обичам да се разрисувам детайлно с молив, защото после ще трябва да го мина с туш или тънкописец. Считам го за губене на време, нямам търпението да правя нещо два пъти.

Моментът, в който си казваш: "Борислава, можеш да го направиш!"
Май не си го казвам, но другите ми го напомнят постоянно.

Моментът, в който показваш среден на света
По-скоро аз го виждам този пръст – всеки ден от страна на сестра ми! Иначе бързо се изнервям, но и бързо ми минава, и може би затова не стигам до състоянието да искам да го покажа.

Моментът, в който моливите не те слушат

По-скоро тънкописците не ме слушат – когато започнат да не оставят точна линия и трябва да си купувам нови. Случва се и в онези дни, когато просто не харесвам нищо от това, което рисувам.

Моментът в 3 през нощта, когато още не спиш
Гледам да не го правя често. Чувствам се много добре, когато спя по десет часа, тогава и денят ми е по-пълноценен. Ако ми се налага да стоя будна до късно, то е, защото довършвам нещата в последния момент – както е и сега.

Моментът, в който започваш да обличаш героите си

Това ми е любимата част от илюстрацията и колкото по-детайлни стават дрехите, толкова повече ми харесват. Доста често преди да се захвана с обличането, си намирам подходящата снимка на облеклото, което търся.

Моментът, в който започваш да обличаш себе си

В 9 без 15 всяка сутрин.

Изложбата Never Ending School е в betahaus е до 5 ноември
behance.net/borislavaaaa

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.