7 момента на Димитър Петков

8 октомври 2020 текст Виолета Иванова
В жестоката му инстаграм галерия това хич не личи, но де факто хващаме @dimitar.risuva почти в началото на пътя му като илюстратор.


Той е едва на 19 и тези дни му е трудно да спи от все още активните комари в общежитието му в Бургас. Мести се там преди 2-3 седмици, за да учи във филиала на НХА – избор, който на нас може да ни изглежда неизбежен, но на него му коства много мислене и пренастройка на плановете за бъдещето. Иначе ръката на Димитър първо укрепва върху листа под напътствията на учителката му по рисуване в Стара Загора, която урежда и първите му две изложби в живота. Докато чакаме следващите, говорим с него за любимите му инстаграм артисти, сутрините край морето и всичко, което го дърпа обратно към родния град.

Моментът, който те насочи към илюстрацията
Може би беше пленерът, на който бях миналото лято. Преди това исках да следвам нещо коренно различно – архитектура, но говорих с доста хора и прецених, че тази специалност (Книга, илюстрация и печатна графика – бел. ред.) ще е от голяма полза за развитието ми във визуалните медии. Живея за илюстрациите на @tanstar.artist, @аrleebean, @art.tantan, @vreli.nekipeli и плакатните изображения на @casual_polar_bear.

Моментът, в който намери себе си върху листа
Напоследък обожавам да рисувам с акварел и цветни моливи, доставя ми чиста наслада и се чувствам близко до нещата, които създавам.

Моментът, в който те мъчи творчески блокаж
Творческият блокаж е неизбежен. В такива моменти не трябва да се насилваме. Тогава просто не правя нищо и препоръчвам на всеки да си почине!

Моментът, който те връща в Стара Загора
Винаги е един и същ. Павираната улица, блокът срещу пожарната, последният етаж, сгушен апартамент, където прекарах най-топлите и уютни вечери.

Моментът, който те накара да пораснеш
Когато си прекарах интернет и подписах договор с оператора напълно сам.

Моментът, който ти носи огромна наслада
Живея за моментите, когато съм до морето. Рано сутрин, когато си пия чая и закусвам и слънцето грее.

Моментът от бъдещето, за който си нетърпелив
Нетърпелив съм за искрените и силни връзки, които тепърва предстои да изградя. И да се видя с приятелите си, които заминаха.

Димитър Петков е на dimitar.risuva

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.