8 момента на Надежда Костова

7 март 2022 текст Виолета Иванова
Надежда – Нада – Цитронада. Такава е играта на думи, която стои зад името на профила ѝ в Instagram. От дете върви по пътя на визуалния артист, като, разбира се, предпочитаното ѝ платно в началото е стената у дома. Днес Надежда се увлича по живописта, калиграфията, текстилния дизайн и пеенето като хоби и намира музиката за перфектния партньор на изобразителното изкуство. Иначе е завършила Визуални изкуства в НБУ, преди това – гимназията по полиграфия и фотография, а между работата си като дизайнер и илюстратор намира време да организира и работилници по рисуване и приложни изкуства като част от екипа на Bogodome. Извън това най-приятно ѝ е да създава герои и сюжети едновременно мрачни и сладки, защото харесва контрастите. А какво я вдъхновява и какво я вбесява, разбираме от нейните 8 момента.Моментът, в който рисуваш по задание
Рисуването по задание си има своите добри страни – когато имаш определени условия, мислиш как ще намериш пресечната точка между собствения си стил и заданието, но въпреки това предпочитам свободата аз да определям какво да рисувам.

Моментът, който безотказно те зарежда с вдъхновение
Покрай изкуството се запознах с много хора и това е едно от нещата, които най-много ценя в професията си – комуникацията. Срещата с различни гледни точки дава нови перспективи и това ми влияе много като артист.

Моментът, в който почти съжаляваш за избора да станеш артист
Все още не съм имала такъв момент и не мисля, че ще имам. Обичам това, което правя, и не мисля, че нещо друго би ми доставяло такова удоволствие както изкуството.

Моментът, който те запали по калиграфията
Като се присъединих към Bogodome, се срещнах с много пишещи хора и покрай тях опитах и аз. Вече над година експериментирам с букви и определено това е едно от нещата, на които искам да отделям повече време.

Моментът, който те направи по-силна
Всеки един изкаран проект, в който клиентът не знае какво иска.

Моментът, който те вбесява
Когато няма ред. Не обичам неподредените неща и липсата на организация.

Моментът, в който сбъдна своя голяма мечта
Миналата година започнах по-активно да давам „свобода“ на личните си проекти и пуснах своя първи мърч, който отново е съчетание между писането и илюстрацията.

Моментът, в който се готвиш за изложба
Подготовката за изложба при мен не е момент, а си е цяла сага. Перфекционизмът ми забавя нещата и иска всичко да бъде изпипано до съвършенство, но със сигурност тази година предстои нещо.

Надежда Костова е на zitronadaa

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.