8 момента на Никола Николов

28 април 2016
Пие бира (по много), яде джънк (също по много) и е фен на Междузвездни войни (от хлапе), но днес, естествено, е тук заради друго. От 3-4 години е дизайнер в агенция BBDO и, според сметките ни, трябва да са го взели на 20 – сигурен знак, че дори насън рисува по-добре от нас.


Раздрънканите съветски коли, оживели с помощ от аниматора Николай Иванов, са само един от проектите, които бутнаха портфолиото на Никола в ръцете ни. От илюстрации през калиграфия до опити с 3D – разглеждаме работите му отблизо и питаме за пътя, който сега го води към ралито за рекламисти под 30 Young Lions.

Моментът, в който сутрин сядаш на бюрото си
Бюрото ми е малкият ад в сърцевината на офиса и сутрин доста прилича на случващото се в главата ми. Има адски много неща, които не принадлежат там, а също и много прах.

Моментът, в който драскаш нещо в тефтера си
Най-често, когато съм в скучна среща. Повечето пъти драсканиците ми са случайни, но понякога се раждат и пингвини във вана, теглени от гумени патета.

Моментът, в който имаш един час до дедлайна
Тези моменти са много и всеки ден. Отивам на балкона да пуша и по нищо не личи, че имам да предавам нещо – претръпнал съм. Пък и един час не е толкова малко време.

Моментът, в който палиш цигара и издишаш
Като съм изпратил тежък проект или като не съм изпратил тежък проект. Като съм доволен от себе си или като ми е все тая. Пуша много, но от утре спирам!

Моментът, когато разни сатанински символи изплуват под мишката ти
Винаги съм мислел, че тъмната страна изглежда по-добре визуално. Чувствам я пó на сърце. Една нощ просто ми хрумна, че гилотинирана змия би стояла добре в портфолиото ми и я направих.

Моментът, когато затваряш всички истройства и бягаш за почивка
Няма такъв. Аз съм от новото поколение пост-дигитални деца – не почивам изобщо, ако нямам интернет и добър обхват.

Моментът, в който ти се иска изобщо да не се беше захващал с това
При тринайсетата корекция, която всъщност е същата като втората. Клиентската глава е пълна с неяснота обаче и не приема предложения или решения. В тези моменти си казвам: "Що не станах програмист или професионален манекен?".

Моментът след 2-3-5 години, който искаш да стигнеш

Ще се пробвам да стана програмист или професионален манекен! Ако не се получи, просто ще правя това, което и сега. Надявам се на повече колаборации с яки артисти и по-малко глутен в душите ни.

Никола Николов е на behance.net/nnickolov и dribbble.com/nicknickolov

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098