7 момента на Анелия Пашова

12 октомври 2017 текст Виолета Иванова
Денят ѝ винаги тръгва добре, ако го започне с портокалов сок. Обича и спокойствието на планината, свободата от карането на колело, вълнението преди пътуване и очите на черното си куче.


Всъщност може би я знаете точно покрай кучетата – рисува с финес и фин хумор всякакви породи (приема и поръчки за портрети), а работите ѝ живеят не само на хартия, но и върху чанти, бижута, тефтери и каквото още се сетите. Търсете ги в Etsy или в magazinche.com – място за ръчно правени арт неща, от което Анелия дълго време беше част. Най-прясното около нея обаче е за четене: Кучешка работа, тъкмо издадена от Точица, е втората ѝ изцяло авторска книжка с илюстрации след Времето на Лори. С това при нас пък дойде времето на Анелия – преди да потънете в ирисите на съседната страница, останете тук за 7 минути с господарката на домашните любимци.

Моментът като малка, когато мечтаеше да си...
Космонавт, а вместо това се разрисувах. Дойде ми естествено.

Моментът, в който Кучешка работа излезе от печатницата
Бях много развълнувана, разбира се. Това е 3-годишен труд, които най-после вижда бял свят. Официалното представяне в София все още предстои и съм нетърпелива да видя реакциите на децата.

Моментът, в който разтваряш чисто нов скицник
Много ми се иска да няма лоши рисунки и скъсани листа, но няма как. То е като ежедневието – случват се и гадни дни, но трябва да се научим да ги приемаме и да продължаваме нататък. Първите скици много често са дървени точно защото се стягам, но после нещата потръгват.

Моментът, когато имаш цял ден за губене
Като творец на свободна практика време за губене нямам. Аз съм тази, която решава кога и как ще се свърши нещо. Просто имам и мързеливи дни или дни, когато времето е прекалено хубаво, за да се затвориш вкъщи. Тогава пътувам нанякъде, по възможност някое по-диво място.

Моментът, когато морето ти беше до колене
Буквално когато бях на брега на Адриатическо море и от мен се искаше само да творя. Чувствах се в свои води.

Моментът, към който отдавна се стремиш, но все ти бяга
Този, в който ще съм сигурна, че няма какво повече да добавя.

Моментът от миналото, в който би се върнала
Избягвам да живея в миналото. Сегашният момент е най-важен.

Анелия Пашова е на behance.net/anelia_illustrator, instagram.com/anelia.illustrator и facebook.com/anelia.pashova.illustrator

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098