7 момента на Георги Трашлиев

1 ноември 2018 текст Виолета Иванова
Ако трябва да го профилираме, той е от хората, които не се впрягат за глупости и умеят във всичко да намират положителното. На 14 отлита от Бургас към Саутси – курорт на южния британски бряг, където живее и до сега. В свободните дни обича да кръстосва Европа, да снима, да разлиства книги с летеринг и да се рови за комунистически илюстрации от България и Русия, а последната му страст са обложките на албуми и артистите, които са ги превърнали в своя професия.


Връзката на Георги с изкуството също е здрава и се затопля с това, че веднага след дипломата от университета в Портсмут го взимат в дизайн студиото ILOVEDUST, за да работи по проекти например за Nike. По какви свои идеи действа паралелно виждате наоколо и на адресите долу.

Моментът, когато избра да си артист
Помня как на 7-8 рисувах различни герои и мутанти, докато гледах Cartoon Network у баба, но не бях запален по изкуството може би докато не влязох в колежа. Тогава имах идеята да се занимавам с бизнес и започнах да уча това, но бързо видях, че не е за мен и се прехвърлих в курса по дизайн. Оттогава имам тази искра за създаване.

Моментът, когато ръката ти трепва и прецаква всичко върху листа
За щастие работя 90% дигитално и почти няма такъв момент – освен когато Photoshop или Illustrator решат да крашнат. Шегата настрана, мисля, че всеки артист има момент, в който е обременен с някакъв проблем, и тогава е трудно да се откъсне от реалността и да създаде нещо, което го радва.

Моментът, след който кипиш от вдъхновение
Много се вдъхновявам и набирам енергия от пътувания по различни места. Наскоро бях в Барселона с приятели и бях страшно изумен от културата и архитектурата в града.

Моментът, когато започна да гледаш на буквите с друго око
По летеринга се запалих в първата година в университета. Курсът ми беше съсредоточен върху типографския дизайн и оформлението. Един ден в библиотеката попаднах на книга за опаковки от началото на 20 век – в този период повечетo типографии са се правели на ръка, с боя и четка. Оттогава съм страшно запален по темата.

Моментът, с който започваш деня си
Започвам го в 07:30 със зърнена закуска и преглеждане на имейла. После се обличам и тръгвам за работа. Бих казал, че креативно денят ми започва към 09:00 със силно кафе.

Моментът, който обичаш да изживяваш насаме
Много обичам да си правя разходки по морската алея в Саутси или рано сутрин, или късно след работа. Това ми дава време да помисля и рефлектирам над днешния ден.

Моментът преди да заспиш, когато често си мислиш...
... за прекрасните лета, които съм имал в България почти всяка година, и ми се иска да се завърна за постоянно в Бургас и да отворя свое дизайн студио там.

Георги Трашлиев е на instagram.com/gtrashliev и dribbble.com/g-design

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098