8 момента на Милен Йорданов

8 ноември 2018 текст Виолета Иванова
Обича дъждовен Рим, планината през зимата, миризмата на кафе и черно-белите филми. Всъщност дори е учил за кинорежисьор, но сега го хващаме да дели времето си между други две изкуства: трупа стаж като графичен дизайнер и прави визии за диджей организацията Terra, докато на заден план за миг е сложил собствения си резидентски пост към Stratos.


В свободните часове, особено нощем, пък прави минималистични черно-бели илюстрации, в които са кодирани емоции като скръб или копнеж, а предметите и човешките лица (често на жени, защото са му по-интересни от мъжете) се събират в необичайни композиции. Какъв е Милен отвъд тази кратка визитка четете надолу.

Моментът, когато разбра, че рисуването е твоето нещо
Изкуството влиза и излиза от живота ми без предупреждение. Занимавал съм се с театър, кино, музика. След рисуването ще дойде нещо ново и, да си призная, нямам търпение да разбера какво ще е то.

Моментът, когато откри своя визуален език
Примирих се, че не е нужно да бъда добър художник, за да рисувам. Стилът ми е такъв, защото не умея друго, а и се оказа, че именно чрез простотата най-ясно и най-лесно изразявам усещането си за заобикалящия ни свят.

Моментът, когато най-после направи нещо, което отдавна отлагаше
Първото ми пътуване в чужбина. Отлагах го твърде дълго заради глупавия страх от неизвестното.

Моментът, когато чу най-важното "да"
Когато предложих брак на Надежда. Най-хубавият момент в живота ми. Моментът, когато купуваш изкуство за вкъщи Произведението на изкуството трябва да свързва. То изразява нещо, което съм чувствал, и аз се свързвам с това нещо по начин, при който думите не са необходими. Купувам музика, филмови постери и картини. Всякакви.

Моментът, когато първата пудра покрива върховете
Карам сноуборд от 15 години. Когато снегът падне, планината става по-чиста, по-тиха и някак по-близка. Обичам да карам с приятели, но най обичам да съм сам в планината.

Моментът, който те зарежда със спокойствие
Градът рано сутрин.

Моментът, когато ти липсва вдъхновение
Не завиждам на тези, които разчитат на вдъхновението. Когато музата си отиде, те се разболяват. Създавам нещо и оставям другите да преценят дали е добро или не. Не вдъхновение, време ми липсва.

Милен Йорданов е на instagram.com/creoblack

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098