8 момента на Елица Николова

29 ноември 2018 текст Виолета Иванова
Дълго време тренира езда, преди алергична реакция да я свали от коня, за което днес ни казва: "Нищо не е случайно, защото така се концентрирах върху рисуването и ето ме тук".


Родена е във Варна, но идва в София, за да учи Илюстрация и оформление на книгата в Художественото, като паралелно рисува и по хора в студиото Tool Tattoo. През 2018 вече е потънала в акварелни петна и музиката на Glass Animals, а адресът ѝ е в Дания, където заминава, за да овладее още две изкуства: анимацията и балансирания живот, който там е направо религия. Затова в бъдеще се вижда да прави образователни анимации за психология и хранително-психични разстройства. Твърде сериозно? Да, за щастие.

Моментът, когато рисуването завзе живота ти
Бях много малка, на ресторант с нашите и скучаех безумно. Помолих за химикал и изрисувах всички хартиени подложки под чиниите – само с коне по някаква причина. Още на 7 разбрах, че искам да се занимавам с това. Родителите ми са артисти по душа и професия и винаги са ни учели с брат ми да правим това, което обичаме, и да го правим от сърце. Разбира се, като дете мечтаех без граници: да съм градинар, грънчар и какви ли не други неща, които, ако някога имам късмета да правя, ще са по-скоро хоби.

Моментът, в който хвана машинката за татуиране
Първият път беше супер объркващо и страшно, защото бях пред бъдещите си колеги и трябваше да татуирам себе си – ритуал, който ме направи част от Tool Tattoo. Първият ми клиент беше една приятелка и, да съм честна, бях по-изплашена от нея.

Моментът, когато сядаш да рисуваш
По цял ден, всеки ден, но когато е за удоволствие, обикновено е по залез заради светлината и духа на деня. За разлика от дома ми, работното ми място е все едно стадо дрогирани маймуни са били пуснати в стая с бои и четки. Рисувам или на силна музика, или на гробна тишина.

Моментът, когато се почувства на върха на света
Когато самолетът се отлепи от земята на път за интервюто ми в Дания, за което чаках покана над 3 месеца в гризане на нокти и безсъние.

Моментът, когато си взе тарантула
Беше подарък от специален човек. Влюбих се в тарантулите, защото те не заслужават грозната си репутация. Всъщност са крехки и прекрасни произведения на майката земя. Веднъж изкарах моята от терариума да полази на свобода из стаята, но точно тогава баща ми влезе с гръм и трясък, Евелин се стресна, скочи на пода и започна да бяга. Щях да се разрева от паника, че ще изчезне и ще умре в някой ъгъл гладна и уплашена.

Моментът на най-хубавата ти ваканция досега
Преди 2 месеца пътувах с круизен кораб от Норвегия до Германия. Качих се като персонал, защото една приятелка работеше там и на практика можех да върша каквото си искам на борда.

Моментът, за който веднага съжали
Спомням си, че исках да съм красива и перфектна, тънка и изтънчена млада дама. От диета на диета, стигнах почти до болница и много здравословни проблеми. Моментът на инстантно съжаление беше, когато се погледнах в огледалото и видях тъжен скелет, далеч от съвършенството. Осъзнах, че то е относително и няма общо с външния вид.

Моментът, без който не можеш сутрин
Поне 10 минути интезивно разтягане и пукане на пръсти, глезени, колена и дяволи.

Елица Николова е на behance.net/elitaniko8c69f

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098