• 8 момента на Константин Колев

  30 ноември 2017

  текст Виолета Иванова

  От Варна е, така че първо питаме за връзката му с морето, а той ни връща картина на това, което най му липсва, когато е далеч от вкъщи: "да се вгледам в едно безкрайно, обладано от вълни поле, което върви в комплект с граченето на гладни гларуси, нетърпеливи да нападнат някой паднал на земята мазен дюнер пред Операта".
 • .
 • 7 момента на Любомир Арсов

  23 ноември 2017

  текст Виолета Иванова

  Преди да ви запознаем, отделете 13 минути на In-Shadow в YouTube или Vimeo: анимирано "пътешествие през фрагментираната неосъзнатост на Запада", което не говори, а направо крещи (без думи) за всичко сбъркано с днешния свят на фона на поглъщащ саундтрак.
 • 8 момента на Яна Крачунова

  16 ноември 2017

  текст Виолета Иванова

  "Обичам моментите, когато е толкова тихо, че почти ти се причува музика и в най-малкия звук. Но също и онези, в които усещаш баса в костите си и се чудиш дали не ти се деструктурира нещо в тялото."
 • 7 момента на Дафна Стоилкова

  9 ноември 2017

  текст Виолета Иванова

  Презарежда се с Херман Хесе, Екхарт Толе и Харуки Мураками, често се смее (особено на себе си) и обича да човърка нещо, докато му хване цаката, както и да намира прости решения на заплетени въпроси. Вероятно затова нарочно усложнените хорски отношения и измислените социални роли я отегчават.
 • 7 момента на Елисавета Въчева

  2 ноември 2017

  текст Виолета Иванова

  Както е при всяка голяма любов, тя обича всичко в графиката: от разреждането на киселината до изкарването на последния отпечатък от плочата.
 • 14 момента на Люка Бофор

  26 октомври 2017

  текст Виолета Иванова

  "Харесва ми да тичам и да се потя, да чета и да се потя, да стоя пред стената и да си представям какво може да стане, ако жена ми позволи... Харесва ми да спя на стомаха си и да усещам краката ми от леглото... Харесва ми булдог и бигъл, които хъркат."
 • 8 момента на Rustwo

  19 октомври 2017

  текст Виолета Иванова

  Обича празни скицници, 0.03мм тънкописци и автоматични моливи, а по графитите е запален още от училище, когато се мотае по разни странни места, единствено за да ги гледа. Докато не решава да започне сам да ги рисува.
 • 7 момента на Анелия Пашова

  12 октомври 2017

  текст Виолета Иванова

  Денят ѝ винаги тръгва добре, ако го започне с портокалов сок. Обича и спокойствието на планината, свободата от карането на колело, вълнението преди пътуване и очите на черното си куче.
 • 7 момента на Виктория Паева

  5 октомври 2017

  текст Виолета Иванова

  Чувството от непознатото я гъделичка приятно, затова стяга багажа за дълъг път при всяка възможност. Била е и в Индия, и в Мексико, но Патагония ще помни винаги – най‑малкото заради серията илюстрации, в които я е запечатала.
 • 7 момента на Радостина Панчева

  28 септември 2017

  текст Виолета Иванова

  Каца в Англия през 2014, за да учи графичен дизайн в Southhampton Solent – избор, за който в началото ѝ е криво ("Съжалявах, че не записах илюстрация"). Днес обаче си обича дизайна. И още живее на Острова с приятеля си и кучето Хюго, което я дърпа към парка всяка сутрин още в 5.
 • 8 момента на GRTS

  21 септември 2017

  текст Виолета Иванова

  Преди 2-3 години не си е представял да познава "най-яките български артисти" от личната си класация, а ето го сега – изпръсква флакони рамо до рамо с тях.
 • 8 момента на Аспарух Петров

  14 септември 2017

  текст Виолета Иванова

  На изхода от художествената гимназия си взима компютър и се запалва по стратегическите игрите, а нататък пътят му естествено стига до работа в телевизията.
 • 7 момента на Рада Люис

  7 септември 2017

  текст Виолета Иванова

  "Влизайки в тийнейджърска възраст, изрисувах стените на стаята си с голотии и страхотии. После се наложи да ги боядисам отгоре", започва историята си Рада, в чието изкуство днес полът, сексът и голото тяло са централни теми.
 • 7 момента на София Димитрова

  31 август 2017

  текст Виолета Иванова

  Обожава кучета, мечтае да има вана и се възхищава от способността на тялото и ума да се възстановяват. Ако не рисува, вероятно е някъде в планината, с колелото или заровена във фотоалбум или филм. Когато рисува пък, не може без слушалки, в които звучи предимно електрониката на Nosaj Thing, Джон Хопкинс, Макс Купър и Four Tet.
 • 7 момента на Христо Христов-Harp

  24 август 2017

  текст Виолета Иванова

  След "Обичам..." може да изрежда до утре – на сърце са му баскетболът (играл е 10 години), бънджито, гмуркането, високите скорости (особено върху мотор), родната Варна, бирата, добрата храна... И разнородното изкуство, разбира се.

 • 7 момента на Rays Street

  17 август 2017

  текст Виолета Иванова

  Зад псевдонима намираме Рикардо – талантлив човек, който минава първо през гимназията за приложни изкуства Свети Лука, за да усвои майсторенето на детски играчки, а после и през НАТФИЗ, за да се научи да раздвижва рисунките си в анимация.
 • 7 момента на Антонина Георгиева

  10 август 2017

  текст Виолета Иванова

  Обича маслини, не може да живее без музика и косата ѝ е в цвета на морето – пак от любов. Следващата ѝ страст е очевидна: като малка Нина предпочитала да си седи вкъщи да рисува, вместо да играе навън, а сега това ѝ е работата. И дори почивката не може да я откъсне от изкуството: закон е да разгледа поне една галерия на всяко място, до което пътува.
 • 8 момента на Диана Стоянова

  3 август 2017

  текст Виолета Иванова

  Започва да вади изкуството си на светло преди няма и година, нищо че рисува от векове. Малко ѝ остава до дипломата по графичен дизайн, но илюстрацията вече ѝ създава работа от понеделник до петък, на свободна практика.
 • 7 момента на Деси Баева

  27 юли 2017

  текст Виолета Иванова

  Веднъж изкарва цяла година само на палачинки, а обсесията ѝ сега са етеричните масла – защото "всеки проблем може да се реши с някакъв вид смазка".
 • 9 момента на Костадин Кокаланов

  20 юли 2017

  текст Виолета Иванова

  "Роден съм в Куба, израснал съм в Надежда" – така късо, но силно ни говори Косьо, а с думите го бива дори повече, когато ги изписва на ръка. Ако ни следите, трябва вече да знаете: възхищавали сме се на типографиите му и покрай KKIIVV (общ проект с Илиан Илиев), и покрай Trash Lovers (екс арт колектив, който рисуваше върху изхвърлени предмети).

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098