• 7 момента на Денис Ангелов

  2 юни 2016

  "Татко е живописец, леля ми прави пачуърк играчки, а вуйчо ми е учител по изобразително изкуство" – още с второто си изречение прави излишен въпроса как е открил магията на празния лист.
 • .
 • 9 момента на Албена Лимони

  26 май 2016

  Въпреки киселия никнейм, твърди, че е спокоен и енергичен човек. Харесва й да лепи етикет "това го мога" върху още и още нови неща – така тръгва интересът й към буквите и калиграфията и желанието да създаде собствен шрифт (което вече се случва). В работно време прави дизайн на опаковки, а през останалото пълни личния си скицник с лица и истории в няколко думи – хайде, надникнете вътре.
 • 7 момента на Галина Василева

  19 май 2016

  Преди десетина години сменя родната Варна за София, за да учи анимация. Така и не завършва, но пък и не казва "чао" на дигиталните изкуства: първо става илюстратор, после попада в гейм индустрията, откъдето не смята да излиза скоро, а от време на време рисува и декори, рекламни илюстрации и книжни корици (като тази на Голяма риба от Даниел Уолъс).
 • 8 момента на Yo Vo

  12 май 2016

  Или Йовчо Горчев, но трудно ще видите това име извън паспорта му. Има дипломи по архитектура и филмово изкуство от Royal College of Art в Лондон, "които висят безцелно в рамки на стена като в американски филм, само че тапетът отзад е български".
 • 7 момента на Рафаила Райкова

  5 май 2016

  На 23 е, а вече има ред изложби и конкурси зад гърба си и рафт награди вкъщи. Учи Илюстрация, а отскоро залита и по комиксите, но преди да кажете, че двете са едно и също, подчертава: в графичния роман си сценарист и режисьор, не само художник.
 • 8 момента на Никола Николов

  28 април 2016

  Пие бира (по много), яде джънк (също по много) и е фен на Междузвездни войни (от хлапе), но днес, естествено, е тук заради друго. От 3-4 години е дизайнер в агенция BBDO и, според сметките ни, трябва да са го взели на 20 – сигурен знак, че дори насън рисува по-добре от нас.
 • 7 момента на Иглена Русева

  21 април 2016

  Тук обичайно вадим от сянката млади артисти с голям потенциал, но правилата се нарушават, щом си струва. Днес слагаме в рамка работа на фотограф с въображение-космос, но и със завиден опит – над 30 години.
 • 7 момента на Магдалина Дианова

  14 април 2016

  Рисува само от 3-4 години, но с такъв замах, че слага в малък джоб далеч по-врели и кипели артисти. Отказва се от университета след доста кратък сблъсък с него и е сигурна, че по-добро решение не е взимала.
 • 7 момента на Ивайло Недков

  7 април 2016

  Една четвърт от Four Plus: дизайн студио за дигиталния свят, в което правят дори анимации. Освен че е съосновател там, Ивайло е илюстратор и графичен дизайнер със светло графити минало (оттам и спреят в съседство на молива и четката).
 • Право към звездите: Матю Битон

  31 март 2016

  снимка Keil Lowres

  Фотограф, арт директор, дизайнер на албуми с номинация за Грами, рицар на изкуството и буквата в родната му Франция. Работи и по саундтраци, режисира документални филми, снима хора от Мик Джагър до Лана дел Рей и прави обложки за Принс и Тарантино. Днес обаче си разменяме мейли с Матю заради една обща работа с Лени Кравиц – двамата пращат при нас свои фотографски изложби, вързани на възел. За историите в тях, за най-добрата случайна среща по улиците на Ню Йорк, и за онзи тежък, но ценен съвет от Куинси Джоунс, говорим през няколко часови зони.
 • 7 момента на Евгени Йонов

  31 март 2016

  Скулптор и художник, а отскоро – лично спасение на поп арт супер герои, които в платната му най-сетне се отпускат пред нас. От стените на хотел Sense в момента те се смеят, плачат, пият Кока-Кола, духат сапунени мехурчета и въобще се държат като нормални, а не свръх хора.
 • 9 момента на Росица Ралева

  24 март 2016

  Обича да разхожда собствените си рисунки върху тениски – така се ражда семейният бранд Dushman, който прави с приятеля си. Сещате се, с едни диви рисунки, вълци-пичове и елени с вежди.
 • 7 момента на Виктория Петрова

  17 март 2016

  На визитката й пише рекламен и уеб дизайн, но ако я питате какво прави, първо ще говори за живопис. Затова я следваме: завършва в НХА, после работи в ателието на Светлин Русев, рисува в Дания и прави изложби в София и Германия. Сега отново вади картини от студиото си, заради което разменяме с нея моменти – ние гледаме кабелите и машините й, а Виктория говори откъде захранва и себе си, и тях с електричество.
 • 7 момента на Драгомир Костадинов

  10 март 2016

  Или PXRN, както се подписва (чете се porn, не си връзвайте езика на черешова дръжка).
 • 7 момента на Теодор Лозанов

  2 март 2016

  снимка Георги Андинов

  Обикаля градове с куфари (София му е четвърти дом), списания с илюстрации, модни колекции с принтове (като лятната на Knapp от преди две години) и каквото друго му е интересно да рисува.
 • 7 момента на Ерна Ангелова

  25 февруари 2016

  От февруари в чайници до юли в дини, месеците и сезоните минават през водните й бои всеки календарен ден.
 • 8 момента на Гергана Станкова

  18 февруари 2016

  Преди "едва три години" се влюбва в геометрията на българските шевици. Оттогава работи с тях малко като куратор в галерия – вади най-доброто и го показва в точната светлина.
 • 9 момента на Надя Кънева

  11 февруари 2016

  Тя работи точно с тях – не девет, доста повече моменти са се отразили в огледалото на фотоапарата й. Надя снима, а ние следваме кадрите в блога й: прозорецът на монитора показва облаци над миниатюрни лодки, пътувания, движението на светлината и всичко между тях, което й се случва.
 • 7 момента на Кристина Стоянова

  4 февруари 2016

  Чак ти се иска да пипнеш перушината на птиците, които хвръкват от ръцете й – макар че някои от тях са истински джентълмени и би следвало да им свалиш шапка. Освен тях, след около шест години в НХА, които я изкарват магистър, Кристина рисува всичко от комикс зомбита до шрифтове. От девет до пет е графичен дизайнер, а тук я питаме за ето тези седем мига между тях.
 • По светло & по тъмно

  28 януари 2016

  Следим луминисцентния му спрей къде ли не из града – Glow си е наш графити артист и това е страшен късмет, защото искаме да го виждаме все повече. От подлез до огромна стена, графитите му светят денонощно, а от тях ни гледат тотеми, животни и епични ултравиолетови божества. Не че смятаме да му сваляме качулката, но ни стана интересно какво се върти в главата под нея – историята включва медитация, стрийтарт посред бял ден и един случаен спрей преди 15 години, от който и започваме.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098