Нова порция щастие

Нова порция щастие
20 март 2013
Дни на щастието се завръща за втора година, като този път фестивалът ще се проведе не само в София, а и в Пловдив.


Второто издание ще продължи да дискутира темата за позитивна социална промяна с лекции, семинари, работилници за деца и възрастни, филмови прожекции и какво ли още не. Дни на щастието 2 ще стартира на 20 април с еднодневен семинар и в продължение на 2 месеца активно ще търси различните пътища към личното и колективното щастие с помощта на експерти от Англия, Дания, САЩ и България. Второто издание на фестивала ще се фокусира детайло върху темата за щастието на работното място, както и върху свободата и щастието на децата. Програмата ще продължи до 20 юни, а организатор както и миналата година е фондация Credo Bonum.

Ето и какви ще са основните акценти в тазгодишните Дни на щастието:
Щастие в офиса – еднодневен семинар  на 20 април, насочен към онези, които искат да създадат по-щастлива и продуктивна работна среда и към всички, които искат да бъдат по-щастливи на работното място. Лектори ще бъдат Ник Маркс (водещ изледовател в областта на щастието), Алекс Кеърулф (известен още като Директор Щастие).
Щастието на децата – еднодневен семинар на 18 юни, в основата на който ще залегне въпросът какво можем да научим за щастието от най-малките, какво имат да ни кажат децата за своето щастие и как да бъдем щастливи родители. Лектор ще бъде Ленор Скинази (автор на книгата Деца на свобода).
Проект Щастие - прожекция на документалния филм през месец май.
Образователната програма Кръгове на щастието - въвеждане на програмата (с автор Ранди Тейрън) в две избрани училища в София.
Кампания Представи щастието - в избрани училища в София и Пловдив ще накара децата да нарисуват, опишат или изразят по друг начин какво е за тях щастието.
TEDx Happy Hour – един час с избрани видео материали на тема щастие от глобалната платформа на TED, които ще бъдат показани на събитие в галерия Credo Bonum.
Йога на смеха - едночасов уъркшоп, който комбинира практики от йогата, медитацията с дишане и усмивки.
Инициативи в Пловдив - изложба Балоните на Бутан в Баня Старинна, прожекция на филма Happy, уъркшоп, лекция и други.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098