Доброволческа програма

Доброволческа програма


19 август 2014
Десетото юбилейно издание на Нощ на музеите и галериите - Пловдив набира доброволци.


Нощ на музеите и галериите - Пловдив традиционно посреща повече от 50 000 души от цялата страна на множество събития в музеи, галерии, театри, кина, клубове, барове и градски пространства. По този повод организаторите на събитието от Фондация Отворени Изкуства обявяват свободни позиции за доброволци, желаещи да станат част от десетото юбилейно издание на Нощ на музеите и галериите - Пловдив в следните области:

Помощник - артисти
- ще подкрепят различни автори за техническа реализация на артистичните им проекти и ще отговарят за организационната помощ за артистите.

Фото и видео документиране - ще отговарят за фото и видео заснемане на организационни дейности, изложбени пространства, посетители и отделни проекти.

Помощник - уредници - ще бъдат ангажирани в организацията на събитията в различните локации от програмата и ще отговарят за информирането на посетителите в изложбените пространства, регулиране на броя на посетителите и следене за спазване на реда.

Отговорници брандиране - ще помагат при брандиране на местата, включени в Нощ на музеите и галериите - Пловдив, като снабдяват всички музеи, галерии и локации с рекламни материали.

Всички доброволчески позиции в са подходящи за студенти с артистична, хуманитарна и културологична насоченост, студенти от специалности, свързани с журналистика и комуникации, фотография и режисура, ученици и всеки, който има интерес в областта на културата и желание да се включи в събитието. Доброволците трябва да имат възможност за пребиваване в Пловдив в посочените периоди и ще получат свидетелство за извършен доброволен труд и рекламни сувенири на Нощ на музеите и галериите - Пловдив в края на програмата. По време на нея участниците могат да придобият поглед над културните институции в Пловдив, да натрупат ценен опит в организирането на едно от най-мащабните културни събития от градски тип, да срещнат нови хора и да се забавляват.

Кандидатите за всички позиции трябва да изпратят кратко описание за себе си, интересите си и снимка на info@openarts.info, като посочат дали имат опит в работата с Фондация Отворени Изкуства и за коя от гореописаните позиции кандидатстват. Срокът за кандидатстване е до 30 август и всички одобрени след това доброволци ще преминат обучение.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.