ESCREO дари първата стена за писане чрез кампанията #EscreoLesson

ESCREO дари първата стена за писане чрез кампанията #EscreoLesson
7 май 2019
"Напишете върху вашата ESCREO стена ценен урок или цитат, който бихте искали някой да ви беше споделил в училище."


Един зов за вдъхновение в социалните мрежи дава началото на грандиозна кампания, целяща да подпомогне българското образование. В основата й стои българската компания ESCREO, която превръща обикновени стени и повърхности в пространства за писане и споделяне на идеи.

Воден от желанието за промяна и вдъхновение на българските ученици, екипът на ESCREO създава инициативата #EscreoLesson. Тя събира множество последователи в лицето на някои от най-успешните бизнеси и организации в страната, които активно подкрепят българското. Всеки споделен съвет носи 1 кв. м. ESCREO боя за писане на едно българско училище. Така, с общи услилия и неизменната подкрепа на фондация Америка за България, първото дарение от инициативата #EscreoLesson става факт.

От началото на месец април учениците от начално училище Христо Смирненски в Бяла Слатина се радват на своята нова ESCREO стена за писане, на която активно споделят вдъхновения, учат и творят заедно.
Евгени Ангелов, директор на училището, споделя: "Искам да изкажа своите и на учениците благодарности на ESCREO, че избра да подкрепи нашето училище при направата на две бели дъски в коридорите. Това даде възможност на децата да рисуват и пишат в междучасията върху тях, да изразяват как се чувстват в училище с думи и рисунки."
За учениците стената е нещо повече от място за писане. Тя се превръща в пространство за споделяне и общуване, генератор на творчески идеи и двигател на мотивацията за развитие.

Според министъра на образованието и науката Красимир Вълчев успехът на децата в бъдеще зависи строго от ангажирането им още от ранна възраст. В тази връзка, ESCREO боите и пространства за писане предлагат един нов подход към учениците, който ги насърчава, давайки им нещо безценно за всеки един млад човек - свобода на изразяване.

За неуморния екип на ESCREO и поддръжниците на #EscreoLesson кампанията се превръща в повече от обикновена дарителска инициатива - тя цели да събуди, насочи и подпомогне младите хора на България, давайки им така мечтаната свобода да творят, споделят и да бъдат себе си тук и сега. Елена Николова, съосновател на ESCREO, споделя: "Всички следва да имаме свободата да се изразяваме, а това се възпитава още докато сме деца."

Сред най-вдъхновяващите цитати са тези на ITCE, лидер в иновативните обучения и бизнес трансформации, и TimeHeroes, българската апликация за доброволчески инициативи. Те споделят на своите ESCREO стени, че всеки провал е един научен урок, а най-големия провал е всъщност отказът да опиташ. IT компания Accedia акцентира върху важността на иновациите, а небезизвестното изказване на Рузвелт "Повярвай, че можеш и вече си изминал половината път" става част от кампанията благодарение на Flat Rock Technology Bulgaria. Не на последно място, логопедичен кабинет Арпи напомня, че всеки млад човек е способен да успее, независимо от миналите си провали.

Това не е първата дарителска инициатива на компанията ESCREO. Тази пролет младежите от центърa за специализирана образователна подкрепа Отец Паисий в Бургас се зарадваха на своя собствена ESCREO стена. Тя бързо се превърна в основно място за обучение, творчество и забавление. Директорът на центъра Диана Костова изказа своите благодарности за дарителската инициатива и споделии своите впечатления от комплекта на ESCREO: "Изказваме едно голямо благодаря за вашата щедрост. Бяхме очаровани от съдържанието на ESCREO комплекта за боядисване. Помислили сте за всичко!"

#EscreoLesson продължава, включвайки нови училища в своята инициатива. Следете фейсбук страницата на ESCREO за развоя на събитията. През останалото време можете да се включите и вие като разкажете за #EscreoLesson на своите близки и приятели в социалните мрежи. Нека заедно подкрепим младите хора на България и им дадем повече свобода за изразяване и пространство за реализиране.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.