Vino Vino

Тераса / ГрадинаКлиматикПлащане с карти


Адрес: София, бул. Г. С. Раковски 121
Работно време: 10:00-23:30
Брой места:
Мобилен: 088 447 40 03
E-mail: vinovinosofia@abv.bg
Една от новите посоки към добрата кухня в София завива вдясно малко преди Операта и влиза през портата на Vino Vino.


Трудно ще пропуснете голямата желязна врата, която води към зелената градина с дървени маси, масивни скринове и бели полилеи, наметнати с фино изплетени карета. Така изглежда Vino Vino отвън, а отвътре е сцена за смел артистизъм и домашен уют.
Ресторантът прави силно първо впечатление с еклектичния си дизайн. Ръчно изработените лапми и състарените маси с дъгообразни крака се разбират добре с внушителните кристални полилеи, стъкления таван в централната част и огледалата с античен жълт отблясък. Одобрихме и мини библиотеките с чужда и българска поезия в сепаретата, където човек може да нахрани и душата си след вечеря.
Логично, във Vino Vino Дионисиевата напитка е главен герой, като листата набляга на българското вино. Имат и селекция ракии (медовата с люти чушки пари на гърлото само като я споменаваме), както и бира от цяла Европа. Кухнята е домашно гурме с акцент върху пресните продукти, проверените рецепти и фантазията на главния готвач. Затова и добре познатата ни мусака е с неочаквано пухкава заливка, пържените кюфтенца са с чубрица и магданоз, телешкото се пече на бавен огън с бейби моркови и боровинки, а баницата е с домашно кисело мляко и още пари. Вегетарианците също ще останат доволни, както и ценителите на италианските пици и паста – на тях препоръчваме фузилите с патладжан, тиквички и чесън и пицата Буфалина с биволска моцарерла. От десертите не може да се избяга – особено от тирамису Инаморато (сервирано в голям стъклен буркан с количество поне за двама) и чийзкейка с шоколад. Ако това не ви стига, затворете очи и поръчайте “препоръчано от главния готвач” – всеки път различно и изцяло авторско.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098