Perfetto


Адрес: София, ул. Иваница Данчев 27
Работно време: 11:00–24:00
Мобилен: 0888 63 06 30
Новият пица-ресторант в полите на Витоша или перфектното място за кафе с гледка, дълъг обяд, вечеря в компания и дори малко бягство от града за една-две нощувки.

Италианците са царе на красноречието с една дума (и малко повече жестове). Тяхното “Perfetto!” описва точно мястото, в което се намираме. Старият ресторант Чепишев в Бояна е отстъпил територията си на много по-светъл, уютен и небрежен наследник. Долният етаж има лек средиземноморски характер и посреща приветливо с карирани в червено и бяло покривки, топло дърво и камина. На втория обстановката е по-изчистена, в тон за бизнес срещи и по-важни поводи.
В каквато и компания да дойдете, никой няма да остане гладен (както често се случва в ресторантите с модерното напоследък кратко меню). Тук списъкът е богат – салати, паста, супи, пици, ризото, риби, и дори домашни рецепти като пиле с картофи по обяд през делничните дни. Естествено, специалните предложения триумфират над всичко. Сред тях подчертаваме салата Фреска със страчатела, пицата Морски дар, лаврака по сицилиански и бисера в короната – телешкото Джумейра. На ваше място бихме започнали с доматена крем супа с моцарела, прошуто и босилек, а за финал – крем Perfetto (с маскрапоне, шоколад и праскови) плюс чаша вкусно кафе от уважавания австрийския бранд Julius Meinl. Пропуснахме виното – всички бутилки пристигат от старозагорската изба Four Friends и са от по един литър, което е важно, ако компанията е сериозна. С капацитета си от 200 места Perfetto може да побере и голямо празненство, дори с продължение – няколкото стаи в комплекса са удобни за нощувка или пък малка ваканция извън града. Съветът ни е да отидете в Perfetto по-скоро, за да уловите последното есенно слънце на хубавата тераса. На пролет вече ще ни канят и в зелена градина с 200 места.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098