Regina Restaurant

Тераса / ГрадинаКлиматикПаркингПлащане с картиБезжичен интернет


Адрес: София, ул. Хан Крум 31
Работно време: пн-нд 11:00-23:00
Брой места:
Телефон: 02 81 00 443
Мобилен: 088 25 19 567
Ресторантът е временно затворен.

Аристократизмът в името не е случаен. Ресторантът впечатлява още от фасадата и учи на история. В красивата възрожденска къща на Хан Крум 31 са живяли двама българи с биография – банкерът Марко Рясков и политикът Антон Югов. Дърворезбованото стълбище, тежките скринове, старинният часовник с махало, 200-годишното пиано и маслените платна на български художници от личната колекция на собственика по стените на петте зали, ни връщат във време, когато добрите обноски са били въпрос на класа.

В ресторант Regina менюто е авторско с подписа на шестима класни готвачи.
Традиционната супа с грах е поднесена със снежен рак и домашно пушен хамон, агнешките котлети са Вилероа, а сьомгата се сервира в тай стил с мирин и джинджифил. Дори Шопската салата (част от българското, но пренаписано с авторски почерк меню) е някак царствена, с песто, див лук и леко опушени чушки. Хлябът е прясно изпечен, а десертите – изкуство сами по себе си. Последно, но важно: не се налага да паркирате през десет преки, защото ресторантът има собствен паркинг, наистина удобен и голям за възможностите на идеалния център.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098