Spaghetti Company


Адрес: София, бул. Витоша 150
Работно време: пон-нед: 10:00-23:00
Телефон: 02 88 10 100
E-mail: spaghetticompany@mail.bg

Кухня: италианска
Една добра компания порасна с още един адрес – Spaghetti Company вече е на Витошка с фурна на въглища и готвач-легенда край огъня.

За майсторски осоленото прошуто, зрелия вкус на сиренето, ароматната салса и най-вече пицата и пастата без подобрители дължим едно „Grazie!” на неаполитанците. Защото темпераментният юг, а не прагматичният север ни е дал италианското гурме.

Автентична неаполитанска кухня у нас може да се опита на няколко места – там, откъдето е минал главният готвач Марко. След като остави вкусна следа в ЦУМ, Сердика Център и Bulgaria Mall, „шефът” на Spaghetti Company се пренася на бул. Витоша – в новия ресторант от веригата, за която мотото Pasta, Pizza, Modernista не е рекламен трик.

В този най-градски Spaghetti Company всичко е италианско – от авторските рецепти на готвача през селекцията от кианти (сухо червено вино) до зехтина и брашното (италианското е с повече глутен). Обичайните Маргарита и Маринара, както и по-неочакваната пица с манатарки и трюфел, тук се пекат на бавен огън във фурна с въглища – малка подробност от голямо значение. Бестселър са спагетите Матричани с лек бял сос и хранителна плънка от пиле и бекон, а на телешките скалопини, увити в прошуто и поднесени с много лимон и запечени до златно картофи може да устои само вегетарианец. За десерта на Spaghetti Company говорим от осем години и ще продължаваме. Панджиаото с маскарпоне е така пристрастяващо, че наскоро дори се качи в автобус (до Пловдив) и в самолет (до Варна) – експресна доставка за хора със силна зависимост към фин шоколад, подправен с италианска рикота. Добре, че на нас ни е близо.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.