Скара Бар 1

КухняТераса / ГрадинаКлиматикБезжичен интернет


Панорама
ПанорамаЗа да разгледате интерактивната панорама, трябва да имате инсталиран Quicktime Player.

Адрес: София, ул. Димитър Греков 2, театър Сфумато
Работно време: 12:00-24:00
Брой места: 50+100
Телефон: 02 483 06 96
Мобилен: 088 416 10 31

Кухня: българска
В сградата на театър Сфумато отвориха малък ресторант, наречен симпатично СкараБар. Името му пасва точно – тук са царе на вкусните кюфтета и наденички на скара, но изобщо не си придават важност и им харесва да бъдат ежедневното ресторантче в парка, под театъра.

На пръв поглед СкараБар не хваща окото с дизайн, но всъщност в семплата обстановка има известен артистизъм и добра доза еклектика. Малко соц-ретро – обикновени дървени маси и столчета, боядисани с блажна боя, имитация на дюшеме. Малко индъстриъл – неизмазан таван, висящи крушки, дебели вентилационни тръби. Малко закачка – плотовете на бара и дългите пейки за сядане са с шарки сякаш драскани от детска ръка – цветенца и човечета. Кухнята пък е голяма и отворена, така че виждаме парата, която се дига от скарите. Изобщо СкараБар е от всичко по-малко и така му харесва. Местата са 44, а площта пред ресторанта скоро ще се оформи в градина за още стотина души, които ще хапват буквално сред зеленината на парка Оборище (бившия Заимов).
Главна мисия на СкараБар е да ни храни и пои, без да ни затормозява с нищо. И в същия дух менюто е едно от най-кратките, особено при напитките, където вместо да изреждат, са написали бира в бутилка, алкохол внос, вино. Хитът в кухнята е скарата на жар – кебабчета (купешки), кюфтета (от месо), телешки бифтек и няколко вида наденица, каквато другаде в София май няма – с вкус на истинско месо, защото се прави от такова. Домашната наденица от агнешко и тази от телешко, свинско, шилешко и трохи овче сирене са по рецепти на СкараБар и идват от кланицата в Попово. Приятел англичанин се включва с правените по негови рецепти пикантна италианска и традиционни английски наденички от свинско месо, малко особени за нашенския вкус. Сред останалите предложения на ресторанта изпъкват шкембе чорбата, сиренето халуми на жар и месата на шиш, които пекат по предварителна заявка. Салатите (обикновени като селска и по-засукани като рукола с пармезан) се правят от зарзават, купен от бабите наоколо, а сладкишите са домашни – баклава, цедено кисело мляко със сладко. Въобще в СкараБар всичко е истинско. И за всеки ден.

 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 18.05.2016 23:22 Атанасова

Re: Скара Бар 1

Заведение с изключително нелюбезно обслужване, а в нашият случай направо обидно! Успяхме да получим квалификация от техен сервитьор, за поведението на нашият три годишен син, като некултурно, защото беше изкарал клечки за зъби от чашката и сглобяваше букви от тях. Да отбележа клечките бяха опаковани в прозрачен станиол и си останаха опаковани. Но не, освен забележка трябваше да има и обида! Още по-големият абсурд бе когато извикахме управителят и той вместо да се извини за поведението на свой служител, също ни обясни нашата неправота. В кое, питам аз, в това че малко дете играе с опаковани клечки за зъби, сглобявайки букви! Това ли ви е разбирането за некултурно поведение? Горко ни на нас, тези които отглеждаме, възпитаваме и образоваме децата на България и се сблъскваме с подобно отношение!