Табиет

КухняТераса / ГрадинаКлиматикПаркингГардеробПлащане с карти


Адрес: София, бул. Джеймс Баучър 76 (х-л Орбита)
Работно време: 12:00–24:00
Брой места: 160+120
Телефон: 0888 300 304

Кухня: интернационална
Тип музика: джаз, chillout
Пресни меса от Италия с шоу-кукинг елемент, риба директно от витрината, приготвени на място десерти и екстра кенийско кафе – класиката в Табиет вече имам нови вкусове.

Този ресторант има 10 години история, стои стъпало над средния клас и му харесва да се нарича "класически". Масите с бели покривки са подредени предварително – обичай, който вече срещаме рядко, а менюто далеч не следва принципа "един лист стига" и минава през всичко от свински джолан до прясна паста, от кралски рак до панирани люти чушки и от гъши дроб до ловджийска пържола – в компанията на добро вино и току-що изваден от фурната хляб. Този стил (плюс големия паркинг пред главния вход) го прави точното място за бизнес обеди и вечери, по-големи групи и чуждестранните гости на града, които носят костюм по-често, отколкото тишърт.

Новият сезон обаче започва с добавена стойност. Успоредно с лекия ремонт на двата салона и антрето (което се трансформира в дегустационен кът), Табиет вкарва свежи идеи и в менюто си. Първата идва от Италия – пресни телешки меса, които веднага се превръщат в главен герой и в кухнята, и на масата. Основно под формата на стекове, те пристигат на вечерята върху специален стендер за последни минутки изпичане и щипка шоу настроение в храненето. Междувременно тези подбрани меса ще завъртят около себе си и тематични менюта със специалитети, в които ще се включи и прясната риба (от Гърция), заредена в откритата витрина. И понеже тук разбират удоволствието от сладкия финал, вече приготвят домашни десерти и торти – по 4-5 всеки ден, сред които ще намерите както калорични бомби като карамелено брауни, така и леки чийзкейкове със сезонни плодове. Започваме с тиква и сини сливи в компанията на чаша кафе – ароматна 100% арабика Kenya AA с двойна обработка. Как да не е табиетлийско!

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.