Българка


Адрес: София, бул. Цариградско шосе 2
Работно време: 11:00–24:00
Телефон: 02 871 01 94
механа

Някои възпяват смелото сърце на българката, други запечатват образа й с маслени бои, а трети... трети издигат храм на кулинарните й постижения. Като новата механа Българка, в която на почит e единствено традиционната родна кухня. И цялата обстановка на заведението (за около 120 души, в три зони) се грижи подобаващо похапването на местните ни гозби да е от автентично по-автентично – всичко се сервира в глинени съдини, дори и кока-колата, а стените са приютили артефакти от миналото, достойни за колекция на етнографски музей. Тук-там са оформени и ниши, досущ като във възрожденска къща, окичени с цветя и шарени шевици. Всички носии, бъклици, рогозки, тъпани, тамбури и дори седло са събрани от личните архиви на собствениците, по-точно от техните баби и дядовци. Наистина автентично.
Менюто е богато и предлага засукани познати и не толкова популярни манджи. Къде, ако не тук, можете да опитате свински врат по караджейски с гъби, лук и чесън, родопски сач (свински гърди, език, сурова наденица, гъби, лук и вино) или джиджик салата (с цедено мляко и агнешки дреболии). Полейте обилно с някое от 50-те вида вина, все от реномираните български изби.
Механата се слави и с превкусното си барбекю. През лятото тук отваря врати и лятна градина, но и през снежния сезон ще ви приготвят всичко на скара, защото механата разполага и с пещ на закрито. Някои от най-мераклийските поръчки обаче трябва да заявите предварително, но всичко си струва, когато говорим за цяло печено агне или заек, нали.
На обяд в механа Българка ще ви предложат и отделно обедно меню, а вечерите минават под знака на фолклорната музика на живо. Идеален повод да се изфукате пред чужденците, без да се налага да ги водите до стария Несебър.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.