La Terrazza di Serdica


Адрес: София, ул. Будапеща 2–4
Работно време: пн-сб 18:00-24:00
Мобилен: 0886 898 905
От 3 октомври 2018, панорамният ресторант La Terrazza di Serdica отвари врати с нова концепция за автентична италианска кухня. Към екипа се присъединява шеф Иджинио Кортело, който ще предложи уникално гастрономично преживяване, включващо най-доброто от италианската кулинарна традиция в съчетание с фини акценти от североизточния регион Фриули-Венеция Джулия.

Шеф Иджинио Кортело е подготвил за гостите на ресторанта среща с висшия пилотаж на автентичната италианска кулинарна традиция, поднесена с най-пресните и фини сезонни продукти. Роден в сърцето на италианската област Фриули-Венеция Джулия, Иджинио Кортело е член на организията на италианските готвачи, които са сертифицирани да представят италианската кухня в чужбина (Italian Chef of the World) и дипломиран мастър шеф от Academia Barilla. През годините е работил в Ню Йорк, Лондон, Катар, Бахрейн и Дубай.

Районът на Фриули-Венеция Джулия е известен с изключителните си бели вина, както и с факта, че е родно място на пенливото вино Prosecco и на световноизвестния италиански деликатес Prosciutto di San Daniele. В този пограничен за Италия район хората наистина много тачат кулинарните си традиции и със завидно постоянство ги предават от поколeние на поколение. Местната кухня представлява интересна симбиоза между различните австро-унгарски и славянски вкусови влияния по тези земи през вековете и се определя също и от географското разнообразие. През планината към крайбрежието предпочитанията преминават от дивеч, печено и задушено свинско месо, морски дарове до невероятните десерти, един от най-известните от които са ньоките със сини сливи.

"Обожаваме традициите на нашия район, умеем да работим много, но и да пием много", споделя с усмивка за своя роден кулинарен регион шеф Кортело.

Менюто, което шеф Кортело ще предложи този сезон в La Terazza di Serdica е балансирано и включва селектирани от цяла Италия изискани ястия с избор от антипасти, салати, основни, паста, ризото и десерти, както и интересни сезонни акценти от района на Фриули-Венеция Джулия. През месец октомври сред специалитетите на шеф Кортело ще имате възможност да опитате уникално вкусната крем супа от тиква с крутони и парченца пушени свински бузи, както и ньоки от тиква в масло, рикота и салвия. Сред основните се открояват кулинарните шедьоври като ризото с червено цвекло и печен пъдпъдък и телешко филе в сос от червено вино, поднесено с емблематичната за района на Фриули гарнитура Фрико - запечени хрупкави картофи със специално твърдо сирене.

С неповторима атмосфера, изискано меню и нежна музика, ресторант La Terrazza di Serdica е правилното място, където можете да се насладите на отлично приготвена, вкусна и автентична италианска храна.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.