Yamas


Адрес: София, ул. Дойран 15
Работно време: 11:00-23:00
Мобилен: 089 822 89 80

Кухня: гръцка кухня
Тип музика: гръцка
Ресторант Yamas може и да е разположен на съвсем обикновена улица в Белите брези, но вътре всичко е толкова автентично гръцко и вкусно, че бързо забравихме софийската действителност и се зачудихме какво още
да си поръчаме.


Всъщност това е второто заведение с такова име у нас – може да сте попадали и на варненския Yamas по време на последната си почивка на морето. Както там, така и в софийския всичко е изпипано до последния детайл – от приятния син цвят на столчетата до малките саксии с декоративни лимончета на первазите. Но не интериорът е нещото, с което най-много се гордеят, защото най-важна в случая е кухнята. В Yamas залагат на автентичните ястия, като всички продукти (не само рибата, но и зеленчуците) се доставят директно от южната ни съседка. За това се грижи главният готвач Ася, която сама е подбрала всичко в менюто, а за качеството на избора є гарантира дългогодишната є работа в Гърция.
“Гръцката кухня не е само риба”, казват в Yamas и наистина – изборът в този ресторант е впечатляващ. Струва си да пробвате вариантите на леща и мусака, агнешкото клефтико с картофи, аламинути като саганаки със скариди, както и шестте вида десерти. Предлагат и много добър октопод – на скара, с вино на тиган или пък като студено мезе в допълнение към узото. Mного ни харесаха и чесновите кюфтета сузукакя. Що се отнася до напитките – както във всеки ресторант, има богата гама български и вносен алкохол, но тук се предлагат и гръцки вина и различни видове узо. В Yamas следват хубавата южна традиция водата, хлябът и десертите да са безплатни комплименти към клиентите. Музиката е така подбрана, че сякаш сте в таверна, под прозореца на която се плискат вълните на Средиземно море.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.