Скара Бар 2

КухняКлиматикБезжичен интернет


Адрес: София, ул. Бенковски 12
Работно време: 12:00-24:00
Брой места: 90
Телефон: 02 483 44 31
Мобилен: 088 419 58 17
СкараБар е симпатичен ресторант с акцент върху скарата – както разбирате веднага от името. И тъй като концепцията с малко на брой, но чудно вкусни ястия от месо се оказа особено работеща вече година, тези дни отвори врати второ заведение със съвсем същото име, което ще ни посреща с ароматни кюфтета и пивко вино на ул. Бенковски 12.

Всичко започва от абсолютната убеденост на собствениците, че наистина вкусната и добра храна не е непременно сложната. И ето – ресторантче, което не набляга на луксозната тапицерия, а на качеството в чинията. Интериорът е семпъл, съобразен с основната цел на мястото – да седнеш удобно и да се нахраниш спокойно. И тук, както в първия СкараБар, изборът е между ниски маси със столове – за повечко души, и по-високи бар столове с достатъчно удобни високи маси, на които можеш да похапнеш сам. В менюто ще откриете кюфтета, кепабчета и наденички по собствена рецепта – каймата се приготвя на място, а месото е с гарантирано качество. Мръвките и зеленчуците се приготвят на грил с дървени въглища, така че да бъдат запазени вкусовите им качества. За гарнитура или отделно можете да си вземете от пържените картофки, които са вкусни като никъде другаде. Свежите салати и няколкото традиционни предястия допълват краткото, но съдържателно меню. Особено приятно е сиренето във фолио или халуми сиренето на скара, което можете да поръчате и само с чаша вино – изборът е между бяло, червено и розе – селекцията в СкараБар е специална и не можете да откриете предлаганите етикети другаде. Другият вид алкохол, на който можете да заложите, е ракията – гроздова и сливова, също специално бутилирана за тук.
Всеки ден има супа и готвено за обяд, а една от атракциите е отворената кухня, която позволява да виждате с очите си начина, по който се приготвя храната. Тук особено се гордеят с шкембе чорбата си и твърдят, че това е супата, която прави силните мъже по-силни и която маха всякакви задръжки от женското кокество. И ние бяхме там, и ние я опитахме.

Заведението е изцяло за непушачи!

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.