Boom! Burgers & Steaks


Адрес: София, ул. Кърниградска 15
Работно време: 12:00-23:00
Мобилен: 089 442 04 40
Отдавна се оглеждахме точно за такова място – където бургерите са специалитет, телешкото е приготвено правилно и съвсем по наш вкус, а пържените картофки наистина имат вкус на домашно приготвени.
Открихме Boom! на Кърниградска 15 – на метри от пешеходната зона на бул. Витоша. Спечели ни както симпатично семплото обзавеждане (червена тухлена стена, разноцветни столчета и простички дървени маси), така и менюто, което е от най-добрия възможен тип – кратко и ясно.
Всичко, което Boom! предлагат, се побира на една страница и точно това намираме за отлично – знаем си, че всяка салата, стек и бургер са приготвени добре и от хубави продукти. Това, което гарантира абсолютното гастрономическо удоволствие обаче, е, че в Boom! използват само първокласно ирландскo телешко от породата Black Angus. Месото пътува от родината си за Boom!, съхранява се в специални камери и всяка сутрин се нарязва и смила, за да е гарантирано прясно и сочно. Дали ще предпочетете класически или гурме бургер – ще ви се доплаче от благодарност за съществуването на телешкото.
Бързо се насочихме към специалния Буум бургер със сирене чедър и хрупкав ароматен бекон (11,90лв) и не останахме разочаровани. Чийз бургерът (с телешко и чедър 9,90лв) и Пилешкият бургер (освен вкусното пилешко месо ще усетите и боровинков сос, 9,90лв) също бяха отлични, обещахме си следващия път да пробваме и Вегетарианския (с козе сирене, домати и печен патладжан, 9,90лв). Порциите са съвсем прилични, а още по-добре е, ако към бургерите си вземете домашните пържени картофки (2,90лв) или пък любимите на цял един народ лучени кръгчета (пак 2,90лв).
Има и салати (от класическата Цезар с пилешко, аншоа и айсберг за 6,90/8,90лв до много вкусната салата с козе сирене за 8,90лв), но май голямата атракция са именно стековете. Изглеждат фантастично и напълно оправдават цена си (бонфиле за 24,90лв и Рибай за 19,90лв). Поднасят ги с пепър сос, гуакамоле, маслен сос с пармезан, салвия или доматен сос.
Boom! работи всеки ден до 23:00, а още по-удобното е, че вече имат обедно меню за 11,90лв (включва бургер, гарнитура и безалкохолна напитка).

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.