Бюфеть


Адрес: София, ул. Екзарх Йосиф 44
Работно време: 10:00–22:30
Мобилен: 087 837 51 63
Мобилен: 089 771 34 58
Идеята за нещо домашно и вкусно в неделя на обяд след гастрола по нощните клубове в събота вечер е позната на много от нас. Искаш нещо “както мама го прави”, но при приятели, които много добре знаят какви могат да бъдат неделните сутрини... И да има за всеки по нещо – ето така спонтанно и с много желание готиният екип на Бюфетъ, сред който виждаме познати лица, които са ни посрещали неведнъж в столичните и морските клубове, отваря врати на едно различно по дух и атмосфера от всички други уютни местенца в София.
Импровизирано създаденият уют е внесен от всеки елемент в интериора, лично подбран от нашите домакини – като обърнатите надолу стълби, които умело приютяват стъклени фенери и шарени чайници.
Удобно седнали сред възглавнички на велосипеди, отваряме менюто – тетрадка със съдържание, изписано на ръка. За начало – топла супичка (има, разбира се, и шкембе чорба) или зелена салата с кисело мляко и солети (5,40лв). Не пропускаме любимите пържени кюфтета “на мама” от кайма, приготвена по домашна рецепта (5,70лв), а за по-гладните попадаме на телешки джолан, бавно изпечен на фурна с мачкани картофки (12,80лв). Открихме, че една от тайните на страхотния вкус на месото се състои в добавянето на пушен червен пипер от Барселона, който се намира рядко у нас и е малка щипка различие, внесено от майстор-готвача. През делничните дни Бюфетъ ни приканва всеки ден с различно обедно меню, от което може да опитаме както традиционните български ястия (месни или постни), така и по-засуканите предложения като азиатската телешка супа. А за десерт – торта с крем Nutella, Jack Daniel's, лешници и фурми.
Накрая трябва да отбележим, че ако сте с децата, трудно ще си тръгнете – Бюфетъ се оказа тяхно любимо място и разбираме защо – дървените локомотиви, кутиите с шарени моливи и колички се оказват не просто статична част от артистичния вътрешен дизайн.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.