Grape Central


Адрес: София, ул. Цар Самуил 45
Работно време: пн-сб 12:00–23:00
Брой места: 40
Мобилен: 088 982 04 44
E-mail: info@grape-central.com
Grape Central е винен бар и ресторант в центъра на София, на ул. Цар Самуил 45. Разположен в помещението на стара фурна, той вдъхва нов живот на мястото, запазвайки духа и топлината му.
Виненият бар е изключително успешна градска концепция, но досега София все не успяваше да се сдобие с истински такъв. За щастие, това се промени. Собствениците на винобара работят в сферата на виното и ресторантьорството от дълги години и през 2013 откриват подходящото място – на централна, но встрани от шумния поток от хора улица.
Grape Central предлага вино и храна, обединени от идеите за чисти и истински вкусове и за подкрепа за независими производители. Предлагат се около 300 вина от цял свят, подбрани така, че да насърчат клиента да пие вино. Селекцията “на чаша” се сменя всеки месец, а един път месечно се организират тематични винено-кулинарни вечери. Важно за собствениците е на виното да се гледа без напрежение и излишна формалност, като на вкусна, ежедневна напитка.
Менюто е стегнато и се променя според сезоните. Рецептите идват от всички краища на света. Пастата и хлябът със собствен квас се правят на място, работи се с български ферми за месо и сирене, по възможност – био. Закуската е важна за концепцията на Grape Central и затова всяка събота, от 12:00 до 16:00, се предлага брънч с британски скоунс, яйца по Бенедиктински, американски палачинки и др.
Винобарът разполага с 32 места и 8 на бара, спазва стриктно забраната за пушене и приема плащания само в брой.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.