La Campanella Студентски град


Адрес: София, Студентски град, до бл. 10
Телефон: 088 548 44 44
Когато мястото в центъра вече не ти стига, започваш да мислиш за нещо допълнително, по-голямо и малко по-различно, но при запазване на добрите традиции. Ето, че и La Campanella намери своя втори, по-просторен дом до блок 10 в Студентски град. Съвсем очаквано, пицарията отговаря на различните предпочитания както за атмосфера, така и за многообразие в избора на чудесно приготвена храна.

La Campanella предлага възможност да опитате класическа пица на пещ в салона на първия етаж (където уютът на светлото дърво, умело съчетан с акценти в червено, ще ви пренесе в северната част на Италия), прясно приготвена паста Карточо с морски дарове, покрита и запечена с домашно тесто – на бялата тераса или да се поглезите с невероятен чийзкейк и освежаваща домашна лимонада на втория етаж, където идеята за модерно студио е намерила повече от успешно архитектурно, дизайнерско и цветово решение.
Сред отликите на La Campanella е тестото, от което се приготвят както пиците, така и невероятните сандвичи, които са своеобразна атракция не само поради количеството (около 400гр) и разнообразието на видовете, но и заради повече от приемливата им цена (около 4лв).
Препоръчват се пица Дявола с пикантен салам и Лук и манатарки с карамелизиран лук, моцарела, манатарки, трюфелово олио и пармезан, а от сандвичите – Домашен бургер с пържени картофи, кълцано телешко месо, сирене Ементал, доматки и краставички. Менюто включва и подбрани салати, ястия с морски дарове, картофени вариации и ризото, а за по-гладните отбелязваме свинския котлет с ребро, който се съчетава чудесно с чаша червено вино от изба Златен Рожен.
Надяваме се, че идеята за доставка на пици по домовете съвсем скоро ще бъде реализирана, макар че посещението в новата La Campanella определено е за предпочитане.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.