Щастливеца


Адрес: София, бул. Витоша 27
Работно време: 11:00–00:00
Телефон: 02 441 11 55
E-mail: office@shtastliveca.com

Кухня: европейска, интернационална, българска
Знаем, че Алеко е обичал да крачи бодро из софийските улици и изобщо не е изключено да е стигал до улица Витоша 27, но пък по негово време там със сигурност не се е намирал ресторант Щастливеца. И въпреки че това заведение бе открито съвсем наскоро, ние го познаваме добре – то всъщност е четвърто от веригата Щастливеца (първият ресторант отваря врати във Велико Търново през 1998, следва един в Стара Загора плюс трети – отново в Търновград).

Основната концепция в Щастливеца винаги е била посетителите да се чувстват като у дома си и това си личи от уютния интериор, съхранил духа на старите европейски къщи от 30-те. Огромните маси с покривки от ръчно плетени орнаменти, меките диванчета, отрупани с възглавници и чудните винтидж аксесоари (кокетни чадъри, дървени закачалки и ретро абажури) са разположени на две нива в закрити зали, всяка от които спокойно събира по 100 човека. Това прави мястото идеално за семейни, фирмени празненства и всякакви други пищни събития.

Не останахме разочаровани и от менюто – Щастливеца предлага богат избор от основни ястия на изключително достъпни цени, но затова пък с продукти, приготвени на място по специална технология (в единствени по рода си уреди за печене) и поднесени със стил. В Щастливеца предпочитат домашни и авторски рецепти, като така умело заобикалят скуката и предвидимостта. Пиците (които може да поръчате и от вкъщи) са разточени на ръка с тесто по италианска рецепта и изпечени на пещ, за да придобият онзи автентичен привкус, чиято слава се носи далеч отвъд просторната градина на ресторанта, заела обширно пространство от пешеходната част на булеварда. От десертите особено ни впечатлиха турските сладоледи, френските сладкиши по домашна рецепта и чудната морковена торта с маскарпоне, която може да поръчате с кафе или пенливо изкушение от респектиращата българска и чуждестранна винена листа на Щастливеца.
Като заведение, чиято амбиция е не само да при влича, но и да култивира клиентелата си, ресторантът предлага специални кулинарни екстри като следобедното меню за бизнес срещи, включващо набор от изискани вина и сирена, аранжирани и сервирани по начин, който вероятно ще ви накара да забравите деловите разговори поне за момент.

Най-малките посетители също са на почит в Щастливеца. На тяхно разположение ресторантът предлага просторен детски кът с всякакви игри, забавления и аниматор, който следи за безопасността и доброто им прекарване, докато родителите отмарят в приятната компания на сътрапезниците си или с увлекателно четиво в добавка към менюто.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.