Скара бар 3

КлиматикПлащане с картиБезжичен интернет


Адрес: София, бул. Цариградско шосе 47А (вход откъм ул. Николай Ракитин)
Работно време: 12:00-00:00
Брой места:
Телефон: 02 483 33 37
Мобилен: 0882 03 95 59
В новия трети Скара бар порциите остават големи, колкото апетита ни.

Преди няколко месеца Скара бар излезе от идеалния център с трети ресторант в сградата на Полиграфическия комбинат. Три за щастие тук важи – доволни са и жителите от квартала, и служителите от близките офиси и изобщо всички, за които месото е важна част от поръчката.
Скара бар 3 е три пъти по-голям от братята си на Бенковски и до театър Сфумато, но иначе прилича изключително на тях. Столовете са като в училище, отпред стои черната дъска (с антикварна стойност впрочем), а барът е нашарен с математически формули. Понеже сме културни, забелязахме още един арт акцент – черно-бели фотографии на крайни жилищни квартали, които са уловили софийските панелки в неочаквано добра светлина.

Но да преминем към главното изкуство тук. Най-важното в този Скара бар е, че вкусът на месото е същият, какъвто го познаваме. Ребърцата, кюфтетата и кебапчетата са сочни, без следи от соя, с голям грамаж и още по-добри в компанията на кьопоолу, салата зеле и моркови и пържени картофки на шайби. Новите идеи за предястие са хумус и печена червена капия с люто шмеркезе (домашно приготвен пастет от сирене). За останалото няма какво да ви съветваме – апетитните котлети и наденичките вървят най-добре с чаша вино или ракия (казаха ни, че тук имат по-хубава от домашната, но в работно време не опитваме).

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.