Клуб Пушкинъ


Адрес: София, Раковски 92 (вход откъм Московска)
Работно време: 08:00-00:00
Мобилен: 088 871 7187
Този ресторант пише първата си страница отскоро, но историята между стените му е цял том. Дни след официалното откриване се зачитаме отблизо.

Клуб Пушкинъ се настанява в една от първите сгради, построени в София след Освобождението. Единайсет месеца – толкова време ремонт е нужно, за да се извадят на показ архитектурни детайли от оригиналното строителство (тухлите надничат на места, а плочките от преди два века са скътани в кухнята). Днес залите на ресторанта са шест, облечени в плюш, лен и удобни кресла и всяка носи името на руски творец. Как иначе да се казва пространство в бивша сграда на Руското посолство, точно зад Руската църква и в парк с единствения в България бюст на Пушкин?
Храната обаче не се ограничава в географски граници, само в качествени продукти. Част от рецептите са позабравени вкусовe – например качамак, приготвен на място "като едно време", или десертът малеби от детството ни. Други чинии ухаят на азиатски подправки на излизане от кухнята, а има и паста, ризото и прясна риба според улова. С избора на вино ще ви помогнат, ако не се ориентирате в богатата листа. Ако пък сте повече жадни, отколкото гладни, ще ви настанят в зала Шостакович, където масите са ниски, капакът на пианото в ъгъла вечер се вдига, листът с уискита продължава дълго, а менюто с коктейли носи изненади в стил мохито, приготвено с шампанско. Остава да изберете с кого искате среща тази вечер – Достоевски, Чайковски, Лермонтов, Тургенев или Толстой? Вратите им са широко отворени, историята обаче е от вас.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.