Pizza Gray

КухняТераса / ГрадинаКлиматикПаркингПлащане с картиБезжичен интернет


Панорама
ПанорамаЗа да разгледате интерактивната панорама, трябва да имате инсталиран Quicktime Player.

Адрес: София, бул. Сливница 228
Работно време: 12:00–23:00
Брой места: 80+50
Телефон: 02 920 12 10
Мобилен: 088 708 87 88

Тип музика: chillout
Пресечната точка на булевардите Сливница и Константин Величков вече не е обикновено кръстовище, през което профучаваме с колата, бързайки за среща в някоя друга част на града. На този ъгъл се е издигнал новият търговско-развлекателен център The Corner, в който са се настанили няколко банки, фитнес и салон за красота. За да прекарате няколко сладки часа в центъра обаче, имате две други причини – Bar White и Pizza Gray, вероятно най-красивите и дизайнерски обзаведени заведения в София, през които сме минавали в последно време. При това снабдени със собствен подземен паркинг.

Пицарията Pizza Gray е всичко друго, но не и сиво, обикновено място. Интериорът е главно в тъмната гама и е едновременно изчистен и богат на страхотни детайли и декорации. Лампите, дървените щори, аранжираните с красиви предмети стени оставят впечатление за висок стил и много добър вкус. Главен акцент е удобната висока бар маса, каквато няма да намерите в никоя друга пицария. Също по-специална е и кръглата маса за 6 души, която се откроява артистично на фона на останалите квадратни за по четирима. В дъното напича камината, от която излизат вкусните пици и други ястия, но климатичната система се грижи за приятната прохлада в помещението. Ако пък предпочитате да хапвате на открито, макар и не под синьото небе, можете да седнете в закритата градина, освежена с великолепна цветна рисунка върху стената отзад.
Менюто на Pizza Gray предлага разнообразие и качество. В дългия списък със салатите си избрахме интересната О.К. (патладжани, домати, печени чушки, тиквички и сирене). Не пропускайте и тиквичките по гръцки (известни още като критераки), които гостите гърци не спират да хвалят. В менюто се редят още ризото, паста, лазаня, рибни ястия и скариди, но най-важни естествено са пиците – тънки и винаги на пещ. Пицарията предлага и приготвени на място десерти, като уникална домашна бисквитена торта и чудесно тирамису. Подготвени са и с дълъг, но фино селектиран лист вина (към 100), в който ще откриете етикети от Стария и Новия свят. Предлагат и по-малки разфасовки на бутилките (от 350мл), сервират и само по чашка (за 4-5лв), ако хапвате сами или просто не ви се пие цял литър.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.