Дон Домат 6


Адрес: София, ж.к. Младост 3, бул. Ал. Малинов, до бл. 310
Работно време: 10:00-24:00
Мобилен: 088 443 64 62
Дон Домат е място за хапване и пийване, чието име казва достатъчно, затова наминахме през новооткритото заведение от веригата в Младост 3, за да преговорим наученото и да опитаме от любимия Бьоф Строганов.

Влизайки в Дон Домат сме свикнали да поръчваме разни неща, дори без да гледаме менюто – пиците тук са винаги вкусни, а салатите и супите – достатъчно разнообразни, за да не ни омръзват.

Новото заведение в Младост 3, което отвори врати тези дни, притежава всички добри качества, присъщи и за другите Дон Домат – просторно е, с огромни стъкла, които отварят гледка към близкия булевард, така че дори да седнете да хапнете сами, да не ви е скучно, както и огромен бар, зад който пъргавият персонал бърза с поръчките.

Масите тук са бели, удобни за повечко поръчки наведнъж, а столовете – точно такива, каквито е нужно, за да се храним, без да изпадаме в неудобни позиции. Мястото е особено подходящо за големи компании, но ако сте двойка, също ще ви намерят удобно местенце.

Менюто е доста подробно, като има по нещо за всеки вкус. Извън обичайните предложения е секцията Дон Домат пътува, която включва автентични ястия от различни страни – Дъблин присъства с прословутия овчарски пай (9,50лв), Мюнхен е представен със свински джолан (12,75лв), а ако искате нещо, което да ви вдигне на крака – заложете на Мексико и чили кон карне (9,50лв).
Ако следвате принципите на разделното хранене – отгърнете на Дон Домат отслабва, където ще намерите агнешко руло със зелена салата (13,95лв), пуешко филе на тиган, поднесено с тиквички, патладжан, лук и домати (9,50лв). Ще намерите и ястия без месо като чудните кюфтета от леща, гарнирани с варен картоф и винегрет (5,55лв).

Можете да наминете и само за биричка и сладки приказки, но не забравяйте да поръчате специалитета понетрибири (8,35лв), който включва суджук на тиган със селски картофки, поръсени с пармезан и три соса – хрян, мед и горчица и пикантен, и наистина “изпива” поне три чаши от хмелената течност.
Паркирането наоколо не е проблем, има доставки по домовете, както и wi fi за спешни имейли.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.