• Живот назаем

  7 октомври 2011

  Трилърите все по-често се оказват нещо повече от високоадреналинови истории с неочакван финал. На световната сцена се налагат автори, които въздействат отвъд многочестотните удари на сърцето, така че неслучайно издателство Колибри избра да лансира у нас философския трилър като жанр, при това със суперуспешен автор в областта. На 18 юли в книжарниците (и онлайн магазина colibri.bg) за първи път ще се появи български превод на романа на Дъглас Кенеди Живот назаем.
 • .
 • От местопрестъплението

  7 октомври 2011

  Писането се оказва треска, от която клиничният психолог Джонатан Келерман няма как да се излекува. След кратки заигравки с рисуването и музиката той запретва ръкави над писането на трилъри.
 • Шпионски игри

  7 октомври 2011

  Обичаме истинските шпионски трилъри, в които въпросът кой е убиецът не е единственият, който стои на дневен ред, докато отмятаме страниците. Затова така харесахме Най‑търсеният човек на Джон льо Каре – смесица от елегантен стил, заплетена фабула и остроумни диалози.
 • Кино образ

  7 октомври 2011

  Спомням си, да, аз си спомням е сбогуването на големия Марчело Мастрояни с киното и живота – документален филм, в който италианският любовник, известен освен с недостижимите си роли, както и с извънбрачните си връзки и страстта към добрата храна и цигарите, разкрива всичките си скрити козове.
 • Животът на другите

  7 октомври 2011

  Писателят Радослав Парушев няма нужда от представяне, защото книгите му сами говорят. След сборниците с разкази Никоганебъдинещастен и Project Gigamono и романите Преследване и Project Dostoevski Парушев отново излиза пред публиката с колекция от градски истории за приказното в ежедневието, за предизвикателството в това да си жив и да си човек.
 • Гласна буква

  7 октомври 2011

  Завръщането към Труман Капоти винаги води към големите въп­роси на живота без еднозначен отговор.
 • Тежка литература

  7 октомври 2011

  Няколко месеца след излизането на Истината за Metallica от Джоел Макайвър издателство Addix засилва към нас още няколко биографии, заредени със секс, наркотици и добрия стар рокенрол.
 • Нумерология

  7 октомври 2011

  През последните две десетилетия фантастичните поредици станаха особено популярни, а Цикъл за Лориен е новият хит в жанра, при това заплашващ да засенчи класики като Колелото на времето или Здрач.
 • Текст и музика

  7 октомври 2011

  Биографични книги на български разкриват тайни на велики рок банди.
 • Момчето се завръща

  7 октомври 2011

  Малкият Никола (ударението съвсем не е като в българския език) е легендарен детски герой, създаден преди няколко десетилетия от френския писател Рьоне Госини.
 • Легендата разказва...

  7 октомври 2011

  Светльо Витков излиза на пазара с истината за Хиподил.
 • Papa Don`t Preach

  7 октомври 2011

  Преди две години американецът Джъстин Халпърн се завръща в родния си дом, където се налага да прекарва голяма част от деня със 73-годишния си баща. Последният е необикновен извор на словесни бисери и скоро синът започва да ги пуска в Twitter, без изобщо да предполага до какъв успех ще доведе начинанието му.
 • Ние, боговете

  7 октомври 2011

  Бернар Вербер е сред най-популярните съвременни френски писатели, познат на родната публика главно с романите Мравките и Империята на ангелите. У нас излиза и първа част от Цикъла на боговете - Ние, боговете, в която основен герой, дори след смъртта си, е Микаел Пенсон.
 • Модни икони: Ив Сен Лоран

  7 октомври 2011

  На 1 август Ив Сен Лоран щеше да навърши 75, но уви, преди три години големият дизайнер бе покосен от рак на мозъка. Преминал през всички емоционални и професионални препятствия, Ив Сен Лоран продължава да вълнува модния свят с всичко, което е оставил след себе си. Личността му обаче тепърва започваме да опознаваме благодарение на биографични книги като едноименния роман на Лоранс Бенаим.
 • Ерото(ро)ман

  7 октомври 2011

  Еротиката в литературата почти винаги е била посрещана с интерес от читателите, независимо дали критиката я линчува, или я издига в култ. И тъй като мненията никога не са неутрални, можем да предположим, че книгата на Джуничиро Танидзаки Дневникът на един луд старец ще предизвика съществени вълнения.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098