Танцът на реалността11 август 2017 Алехандро Ходоровски
Автобиографията на Алехандро Ходоровски не е традиционно описание на един живот, а метафора и символ на приключението да си жив.


Съкровената история на живота му е непрестанно усилие да стимулира въображението си и да разширява неговите граници, за да улови терапевтичния му трансформиращ потенциал.

Кой е той ли? Роден през 1929, Алехандро Ходоровски е ненадминат провокатор: "А защо съм се родил в Чили? Нямам капчица съмнение – за да се срещна с поезията, на това се дължи появата ми в тази страна." Поет, писател, философ, драматург, комик, танцьор, кукловод, режисьор на култовите филми Къртицата, Свещената планина, Света кръв, автор на пантомими и на комикси, основател на "паническия театър", но преди всичко харизматичен маг, създател на психомагията и психогенеалогията, един от най-енигматичните визионери на нашето време.

Танцът на реалността е неговата коронна сюрреалистична творба, вдъхнала живот на едноименния филм, който Гардиън определи като "спиращ дъха спектакъл", съизмерим с творчеството на Фелини и Кустурица.

Танцът на реалността е в книжарниците от Колибри, цена: 20лв.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.