Планините на България2 октомври 2020 Иван Панкев
Отправяме поглед към планините с книгата на пътешественика Иван Панкев. Планините на България съчетава в себе си над 200 фотографии, както и 54 пътеписа, включващи приключенията на автора по време на изкачванията му на техните първенци и някои от емблематичните им върхове.


Пред пътешественика и журналист Николай Н. Нинов (Намерени от чудесата и Повторени сънища и Времето гледа с десет очи) той признава, че е трябвало да подбере малко над 200 снимки от общо 100 000.

Ултрамаратонецът Ивайло Атанасов, който е автор и на предговора на изданието израства между три планини, но сякаш хората около него не обръщат внимание на това богатство. Затова и намира книгата за изключително важна, защото има за цел да разкрие неповторимата дива красота на планината.

Там, където небето и земята се срещат, Иван Панкев открива любовта – в планината той се запознава със своята съпруга и открива неподозирани страни на живота. Но в изданието на Планините на България ще откриете и нещо много повече – магията на един вълнуващ, непредвидим и почти мистичен свят.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.