Престол и щурм12 септември 2013
Престол и щурм, втората книга във фентъзи трилогията с мотиви от руската митология Гриша, излезе у нас. Продължението на Сянка и кост ще предложи на читателите спиращо дъха приключение и опияняваща романтика в свят, в който магията властва над всичко.
Престол и щурм ще откриете в книжарниците в цялата страна на цена от 12,90лв.


Книгата

Прогонена оттатък Истинското море, преследвана от кошмара за животите, които е отнела в мъглата, Алина се опитва да започне нов живот с Мал в непозната и чужда земя. Но много скоро разбира, че новото начало никак няма да е лесно, докато влага всичките си усилия в запазване на тайната си. Тя просто не може да избяга от миналото или от съдбата си на Призоваваща слънцето.
Тъмнейший е оцелял след Долината на смъртната сянка със страховити нови сили и ужасяващ план, който ще предизвика границите на познатия свят. Когато узнава това, Алина се завръща в страната, от която е избягала, за да се бори с него и тъмните сили, надвиснали над Равка. Но докато силата й се събужда, тя все повече затъва в играта на забранена магия, в която я оплита Тъмнейший... и все повече се отдалечава от Мал. Сега тя ще трябва да избира между страната си, силата си или любовта, която винаги е присъствала в живота й – или да загуби всичко в настъпващата буря.

Отзивите

Първата книга в трилогията Гриша Сянка и кост се появява на книжния пазар в САЩ през юни 2012. Не след дълго е обявена за книга на месеца от Амазон и влиза в челната десетка за бестселъри на New York Times. Правата за трилогията са продадени в 13 държави. През септември миналата година става ясно, че DreamWorks са се заели с екранизацията на книгите, а сред феновете на книгата са колегите на Лий Бардуго и бестселър автори Вероника Рот (Дивергенти) и Лейни Тейлър (Създадена от дим и кост).
Продължението на Сянка и кост Престол и щурм се приема с още по-голямо въодушевление от читателите и критика.
„Изпълненият с екшън и напрежение великолепен разказ за битки, приключения и любов ще допадне на читатели с най-различни литературни вкусове. Той е и съблазнителна прелюдия към многоочакваната трета книга”, пишат от VOYA.
„Бардуго населява създадения от нея с много въображение съвсем реален свят с привлекателни, триизмерни герои и ги преплита в сюжет, който следва стабилно и увличащо темпо”, коментират от Booklist.
 „Читателите ще останат изненадани от развитието в Престол и щурм и със сигурност ще искат незабавно да се потопят в завършека на историята”, предупреждават от Kirkus Reviews.
От Guardian пък са категорични, че, докато повечето продължения са доста разочароващи, случаят въобще не е такъв с Престол и щурм, дори напротив – според изданието романът е много по-добър от предшественика си. „Той е вълнуващ, спиращ дъха и изцяло непредвидим”, допълват от Guardian.

Авторът

Лий Бардуго е родена в Йерусалим, израства в Лос Анджелис и завършва английска литература в университета Йейл. Работи като журналист и копирайтър, преди да последва мечтата си и да напише първия си роман. Утолява страстта си към блясъка, таласъмите и костюмите чрез другата си кариера на холивудски гримьор. Междувременно свири и в собствена група, Captain Automatic.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.